Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Οι πατάτες στο φούρνο και γενικότερα οι πατάτες είναι από τα αγαπημένα φαγητά μεγάλων και μικρών. Είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις, όταν δεν έχει πολύ χρόνο στην διάθεση σου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις περίεργα και ακριβά υλικά για να έχεις μια πετυχημένη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να τις κάνεις πεντανόστιμες είναι να χρησιμοποιήσεις σαν βασικό υλικό τα αυγά και να αυτοσχεδιάσεις με τα υπόλοιπα.

Δες λοιπόν την πιο εύκολη συνταγή που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
4 αυγά
Τυρί τσένταρ
Μπέικον
Πιπεριά
Βούτυρο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βράσεις τις πατάτες και να τις αφήσεις να κρυώσουν ελαφρώς, για να μπορέσεις να τις αδειάσεις με μεγαλύτερη ευκολία.

Αφού βάλεις τον φούρνο σου να προθερμαίνεται στους 180, κόψε μια λεπτή στρώση από το επάνω μέρος της πατάτας, τόσο όσο να χωράει άνετα το κουτάλι σου για να μπορέσεις να την αδειάσεις. Την πατάτα που έβγαλες μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις έναν πουρέ, για να συνοδεύσεις το φαγητό σου.

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρεις το μπέικον.

Στην συνέχεια, μπορείς να πάρεις το πινέλο σου και να αλείψεις το εσωτερικό από τις πατάτες με το λιωμένο βούτυρο ή ακόμη και να κόψεις απλά ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και να το βάλεις μέσα. Προφανώς όμως, αν τις αλείψεις θα έχεις ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Για το επόμενο βήμα τώρα, θα πρέπει να βάλεις στον πάτο το τσένταρ, από πάνω το μπέικον και έπειτα να σπάσεις ένα αυγό και πάλι από πάνω λίγο τριμμένο τσένταρ ή όποιο άλλο τυρί σου αρέσει για να δώσεις περισσότερη γεύση.

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Επίσης, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να βάλεις ότι υλικά θέλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πιπεριά θα του πήγαινε υπερβολικά πολύ. Τέλος, μην ξεχάσεις να ρίξεις από πάνω αλατάκι και πιπέρι. Βάλ’τες στον φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα υλικά σου και να ψηθεί το αυγό και είσαι έτοιμη να απολαύσεις το δημιούργημα σου!

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Πηγή:ediva.gr