5 ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και κλειστές

5 ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και κλειστές

Το ξέρατε ότι οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές σας μπορεί να έχουν «κρυφή» ζωή και να συνεχίζουν να λειτουργούν, ακόμα κι όταν εσείς έχετε πατήσει το κουμπί της απενεργοποίησης; Οι ειδικοί παρουσιάζουν τις πιο… ύπουλες συσκευές σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος.

Φορτιστής χωρίς συνδεδεμένο τηλέφωνο
Οι φορτιστές που αφήνονται στην πρίζα, συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, αυτή είναι ελάχιστη και δεν βλάπτει την τσέπη μας όσο τα υπόλοιπα, που θα δείτε παρακάτω.

Τηλεοπτικός ψηφιακός δέκτης
Μπορεί να κλείσατε την τηλεόραση, τον ψηφιακό δέκτη, όμως τον κλείσατε; Γιατί αν δεν τον κλείσατε και απλά τον έχετε αφήσει σε κατάσταση stand by, λάβετε υπ’όψιν ότι αυτό σας κοστίζει περίπου 5 φορές περισσότερο από το να τον απενεργοποιήσετε εντελώς.

Τηλεόραση
Και η τηλεόραση, όμως, αν δεν κλείσει κανονικά από το κουμπί της, παρά μπει σε κατάσταση stand by, από το τηλεκοντρόλ, συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια.

Υπολογιστές και λάπτοπ
Ακόμα και οι υπολογιστές και τα λάπτοπ που έχουν απενεργοποιηθεί, συνεχίζουν να «δουλεύουν». Γι’αυτό κανονικά θα έπρεπε να βγαίνουν εντελώς από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Συσκευές με χρονοδιακόπτη
Το μικροσκοπικό αυτό ρολογάκι, χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει. Μπορείτε, τουλάχιστον, να βγάζετε τις συσκευές αυτές από την πρίζα όταν λείπετε από το σπίτι για μέρες.

Πηγή: mama365.gr