Οι ειδικοί προειδοποιούν: Κρατήστε τα κινητά μακριά από το σώμα σας και κυρίως μακριά από τα παιδιά

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Κρατήστε τα κινητά μακριά από το σώμα σας και κυρίως μακριά από τα παιδιά

Οι ειδικοί προειδοποιούν, επίσης, να μην τα βάζετε ούτε στις τσέπες αλλά ούτε και στο μαξιλάρι σας

Το κινητό τηλέφωνο,αν και είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας,εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βλάπτοντας την ανθρώπινη υγεία και κυρίως των παιδιών.

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ εξέδωσε οδηγίες προειδοποιώντας τους χρήστες για τις σοβαρές επιπτώσεις των κινητών στην ανθρώπινη υγεία.Τους συμβουλεύει να αποφεύγουν να κρατούν το τηλέφωνο δίπλα στο αυτί τους καθώς η χρήση τους ενοχοποιείται για κακοήθεια, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν, όπως αναφέρει το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια,ότι η μακροχρόνια χρήση κινητών μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου, του ακουστικό νεύρου και των σιελογόνων αδένων, σε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων αλλά και σε  πονοκεφάλους όπως και σε προβλήματα ύπνου.
Το τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Καλιφόρνια συμβουλεύει να κρατάμε τα κινητά μακριά από το σώμα μας:να μην τα βάζουμε στις τσέπες μας και να μην κοιμόμαστε έχοντας ανοιχτό το κινητό δίπλα μας, στο μαξιλάρι μας. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι χρήστες θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν ακουστικά στα κινητά ή να στέλνουν μηνύματα αποφεύγοντας τις κλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 31 Μαΐου του 2011,ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Διεθνής Επιτροπή για την Έρευνα στον Καρκίνο που αποτελούνταν από 31 επιστήμονες από 14 χώρες, ταξινόμησαν τα πεδία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα.Τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν πως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα κατατάσσεται στα «πιθανά καρκινογόνα» για τον άνθρωπο  με δεδομένη την αύξηση της εμφάνισης του γλοιώματος, ενός κακοήθους όγκου του ακουστικού νεύρου.

Πηγή: protothema.gr