5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Βρες μεταλλικά αντικείμενα, ψηφιοποίησε παλιές φωτογραφίες, κάνε το αυτοκίνητό σου high-tech!

Χρησιμοποιούμε το κινητό μας για 80 λεπτά κάθε μέρα – ή για να το θέσουμε αλλιώς, το κοιτάζουμε περίπου 28 φορές τη μέρα! Πολλοί από εμάς έχουν αντικαταστήσει το ρολόι, το ξυπνητήρι και το σημειωματάριό τους με ένα smartphone.

Αυτό το μικρό θαύμα της τεχνολογίας γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο στη ζωή μας. Ωστόσο, πέρα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν οι κατασκευαστές στις διαφημίσεις τους, ήξερες ότι το smartphone σου –δεν ονομάστηκαν τυχαία «έξυπνες» αυτές οι συσκευές– μπορεί να κάνει τη ζωή σου ευκολότερη με περισσότερους τρόπους από αυτούς που έχεις συνηθίσει;

Σίγουρα έχεις ήδη δει κάποιες συσκευές που συνδέονται είτε μέσω USB είτε ασύρματα με τα smartphones και τους προσδίδουν κάθε είδους λειτουργικότητα που μπορείς να φανταστείς: τα μετατρέπουν από μικροσκόπιο, προβολέα και εκτυπωτή, μέχρι ένα διαγνωστικό όργανο που συνδέεται με τον «εγκέφαλο» του αυτοκινήτου σου για να πραγματοποιήσει έλεγχο!

Ωστόσο, αυτές οι λειτουργικότητες έρχονται με ανάλογο κόστος. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις με το κινητό σου απλά και μόνο με μερικές έξυπνες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τους ενσωματωμένους αισθητήρες των συσκευών, δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος!

Και δεν είναι απαραίτητο να έχεις την πιο προηγμένη συσκευή, οποιοδήποτε σύγχρονο smartphone κάνει!

Έλεγξε τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ

Το ότι το κινητό σου μπορεί να αντικαταστήσει το τηλεχειριστήριο σε κάποιες περιπτώσεις, το γνώριζες ήδη, καθώς οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν θύρα υπερύθρων. Γνώριζες όμως πώς αλλιώς συνδέονται αυτές οι δύο συσκευές;

5+1 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Στρέφοντας ένα τηλεχειριστήριο προς το κινητό και ενεργοποιώντας την κάμερα, μπορείς να ελέγξεις αν έχουν τελειώσει οι μπαταρίες του! Καθώς η κάμερα του smartphone μπορεί να «δει» την υπέρυθρη ακτίνα, αν δεν βλέπεις μέσα από την οθόνη του κινητού σας να αναβοσβήνει ένα λευκό ή μοβ φως όταν πατάς κάποιο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ, σημαίνει πως είναι καιρός να αντικαταστήσεις τις μπαταρίες…

Βρες εκείνη τη βίδα που έπεσε κάτω!

Εντάξει, δεν θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις κανέναν θαμμένο θησαυρό, αλλά το κινητό σου μπορεί να εντοπίσει μεταλλικά μικροαντικείμενα. Όλες οι συσκευές διαθέτουν κάποιον ενσωματωμένο μαγνητικό αισθητήρα, τον οποίο εκμεταλλεύονται εφαρμογές όπως το Metal Detector (δωρεάν σε Android και iOS) για να σε βοηθήσουν να βρεις εκείνη τη βίδα που έπεσε στο χαλί και ψάχνεις εδώ και μισή ώρα…

5+1 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Κάνε το κινητό σου HUD

Σίγουρα έχεις δει σε ταινίες ή σε ακριβά συστήματα πλοήγησης τις πληροφορίες που προβάλλονται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή σε άλλες γυάλινες επιφάνειες (Heads Up Display). Ήξερες ότι μπορείς να προβάλεις και στο δικό σου αυτοκίνητο τον χάρτη, ώστε να βλέπεις πού να στρίψεις χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνεις το βλέμμα σου από τον δρόμο;

Το Hudway Go είναι μια εφαρμογή (για Android και iOS) που αντιστρέφει την εικόνα του χάρτη, ώστε να προβάλλεται στο παρμπρίζ όταν ακουμπάς το κινητό στο ταμπλό. Δεν βοηθά ιδιαίτερα με το φως του ήλιου, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια για νυχτερινή οδήγηση!

5+1 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Σκανάρισε παλιές φωτογραφίες και αρνητικά

Ολόκληρη η παιδική σου ηλικία είναι αποτυπωμένη σε φιλμ, καθώς και όλες οι στιγμές του παρελθόντος της οικογένειάς σου. Αλλά οι τυπωμένες φωτογραφίες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, το σκάνερ σου έχει χαλάσει εδώ και χρόνια, και πού να τρέχεις να εκτυπώνεις καινούριες…

5+1 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Αν έχεις την εκτυπωμένη φωτογραφία ή το αρνητικό φιλμ, αρκεί να κατεβάσεις την εφαρμογή Helmut Film Scanner στην πρώτη περίπτωση (για Android – FilmLab για iOS) και τo PhotoScan στη δεύτερη (Android/iOS), ώστε να σκανάρεις με την κάμερα του κινητού σου και να μεταφέρεις σε ψηφιακή μορφή τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις της ζωής σου.

Μέτρησε τους παλμούς σου

Τα wearables που καταγράφουν τη φυσική δραστηριότητα και διαθέτουν καρδιοσυχνόμετρο μπορεί να κοστίζουν ακριβά σε κάποιες περιπτώσεις. Αν δεν αθλείσαι σε έντονο ρυθμό, αλλά θέλεις σε κάποιες περιπτώσεις να ελέγχεις τους παλμούς σου, μπορείς να το κάνεις (με σχετική παραχώρηση ως προς την ακρίβεια της μέτρησης, σε σχέση με μια συσκευή που διαθέτει ειδικό αισθητήρα), απλά με μια εφαρμογή (για παράδειγμα, το Instant Heart Rate, διαθέσιμο για Android και iOS) που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού σου.

5+1 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Απλά τοποθέτησε την άκρη του δείκτη σου μπροστά στην κάμερα σύμφωνα με τις οδηγίες και ανάλογα με το χρώμα που «διαβάζει» η κάμερα, η εφαρμογή είναι σε θέση να υπολογίσει τον ρυθμό με τον οποίο χτυπά η καρδιά σου.

Πηγή: news247.gr