Πάνος Κοκκινόπουλος: «Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έπεσε πάνω σε αληθινό δολοφόνο της 10ης Εντολής»  

Πάνος Κοκκινόπουλος: «Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έπεσε πάνω σε αληθινό δολοφόνο της 10ης Εντολής»   

Μοιάζει με σκηνή από ταινία θρίλερ όμως συνέβη στην πραγματικότητα. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μπαίνει στο ταξί και συνειδητοποιεί ότι ο οδηγός είναι ο αληθινός δολοφόνος της «10ης εντολής», ο οποίος μόλις αποφυλακίστηκε!

Άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα, προφίλ εγκληματιών ή η νέα εποχή του εγκλήματος στην Ελλάδα; Τι ακριβώς να (πρωτο)συζητήσεις όταν έχεις τον Πάνο Κοκκινόπουλο απέναντί σου;

Ο άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την καλλιτεχνική μορφή του εγκλήματος και κατάφερε οι πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης να φέρουν τη δική του υπογραφή, μιλά στο Menshouse για όλα εκείνα  που όσοι παρακολουθούν την καλλιτεχνική του πορεία θα ήθελαν να γνωρίζουν.

Μετά τον 4ο κύκλο της 10ης Εντολής ελπίζαμε πως η σειρά θα συνεχιζόταν. Γιατί έληξε η συνεργασία σας με τον ALPHA;

«Συνέχεια της 10ης Εντολής δεν θα δείτε. Όπως περιμένατε εσείς, περίμενα κι εγώ. Αλλά φέτος η τηλεόραση είναι στο έσχατο σημείο. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα το πηγάδι δεν έχει πάτο, πάντα υπάρχει περιθώριο και για χειρότερα. Να, όμως, που φτάσαμε στο ναδίρ. Μη νομίζετε ότι οι άνθρωποι των καναλιών είναι ιδιοφυίες… Συνήθισαν αυτό το χάλι, δεν τους κάνει εντύπωση».

Θα θέλατε να τους γνωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους;

«Δε με αφορά. Το ενδιαφέρον μου γι’ αυτούς είναι καθαρά καλλιτεχνικό. Δεν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον ο πραγματικός δολοφόνος, αλλά ο εξωραϊσμένος. Το πώς ο ηθοποιός θα τον ενσαρκώσει. Και το καλύτερο; Έχει τύχει να γνωριστούν ηθοποιοί που έπαιξαν στα δικά μου επεισόδια με τους πραγματικούς δολοφόνους».

Πάνος Κοκκινόπουλος: «Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έπεσε πάνω σε αληθινό δολοφόνο της 10ης Εντολής»   

Για τις ανάγκες του ρόλου;

«Κι όμως, όχι! Είχα κάνει στην ‘’Ανατομία ενός Εγκλήματος’’ μια ιστορία με τον Δράκο της Βουλιαγμένης, έναν φυσικοθεραπευτή. Τον ενσάρκωσε ο Άκης Σακελλαρίου. Σε μια παράσταση που έκανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης, τον είδε. Εκείνος πήγε, του μίλησε και του είπε ‘’Μου άρεσε πολύ το επεισόδιο. Ένα σημείο μόνο δεν κατάλαβα… Αλλά ήσουν πολύ καλός’’.

Κάτι ανάλογο βίωσε και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Μπήκε σε ένα ταξί και παρατήρησε ότι ο ταξιτζής την κοιτούσε έντονα από τον καθρέφτη. Κάποια στιγμή γυρνάει και της λέει ‘’Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εκείνος που κάνετε την ιστορία του επεισόδιο’’.

Αναφερόταν στο επεισόδιο της ‘’10ης Εντολής’’ με την Ιωάννα Παππά και τον Γιάννη Στάνκογλου. Η Καρυοφυλλιά κατατρόμαξε. Μου είπε ότι πήγε κι έπεσε πάνω στον δολοφόνο! Πως έχει βγει, ότι κυκλοφορεί έξω και εργάζεται ως ταξιτζής».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη  εδώ.