Δημήτρης Σκουλός: Γιατί εξαγρίωσε το κοινό –και αναγκάστηκε να κατεβάσει την τελευταία του ανάρτησηΟ κριτής του Next Top Model, Δημήτρης Σκουλός, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης εδώ και δύο εβδομάδες. Ποια είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει την κριτική από την προσβολή;Σε μια εποχή που έχει –σωστά– στοχοποιήσει τοbody shaming και η λογική της εικόνας του «μοντέλου» έχει αναθεωρηθεί, το Next TopModel μοιάζει να αναζητά λίγο την ταυτότητα του τίτλου του. Tι είναι σήμερα το επόμενο TopModel; Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχουν μοντέλαoversize (όπως η Tess Holiday), μοντέλα με ιδιαιτερότητες (όπως η Winnie Harlow που έχει λεύκη, και μάλιστα αναδείχτηκε από το America’sNext Top Model) και petite μοντέλα (όπως η LilyRose Depp, που είναι μόλις 1,61μ.). Υπάρχουν μοντέλα transgender, όπως η Andreja Pejic (που πριν αλλάξει φύλο έκανε καριέρα ως οandrogynous supermodel Andre Pejic), και πιο καθημερινοί άνθρωποι που έχουν κάνει επεμβάσεις στην εικόνα τους, έχουν μεγάλη δυναμική στα social media και βγάζουν πολλά χρήματα ως brand ambassadors – ενίοτε παίρνοντας μεγάλες καμπάνιες, που σε προηγούμενα χρόνια κάποιος θα ανέθετε σε μοντέλα.Δημήτρης Σκουλός: Γιατί εξαγρίωσε το κοινό –και αναγκάστηκε να κατεβάσει την τελευταία του ανάρτησηΜε δεδομένα όλα τα παραπάνω, όταν ένα κορίτσι αποφασίζει να πάρει μέρος στο ελληνικόNext Top Model είναι πολύ σχετικό για το αν κάνει ή όχι για μοντέλο.

Προφανώς κάποια από τα κορίτσια που πηγαίνουν δεν έχουν μέλλον ως μοντέλα. Και είναι ξεκάθαρο πως οι κριτές οφείλουν να το επισημάνουν. Το ίδιο κάνουν και οι κριτές στα μουσικά σόου, αλλά για κάποιο λόγο ακούγεται λιγότερο προσβλητικό το «είσαι φάλτσος, καλύτερα να τραγουδάς στο μπάνιο σου» από το «είσαι κοντή και παχουλή, καλύτερα να ποζάρεις στο Instagram». Ίσως γιατί το να «μειώνει» κάποιος τη φωνή σου είναι λιγότερο βαρύ από το να μειώνει την εικόνα σου. Ίσως γιατί η καλή φωνή όταν τραγουδάς είναι χάρισμα ενώ η όποια εικόνα μας είναι απλά εμείς –και σε όποιον αρέσουμε, θα πει κάποιος.

Δεν είναι, όμως, έτσι. Τα συγκεκριμένα κορίτσια στο next top model δεν κρίνονται ως προς την εικόνα τους για το αν μας κάνουν για σύντροφοι ή φίλοι. Όταν ένα κορίτσι πάει σε ένα τηλεοπτικό διαγωνιστικό σόου για μοντέλα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να ακούσει πως δεν κάνει (ή κάνει) για μοντέλο. Όχι για το αν αρέσει ή όχι η εικόνα της γενικά. Επίσης, ένα τηλεοπτικό προϊόν πρέπει να έχει ατάκα, ένταση, συγκίνηση, διαφωνίες. Να ειπωθεί κάτι που θα σχολιαστεί.

Και σε αυτό η παραγωγή του Next Top Model τα έχει καταφέρει –σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης και φέρνοντας στη «σέντρα» το φωτογράφο Δημήτρη Σκουλού, του οποίου κάποια σχόλια έχουν ενοχλήσει το κοινό. Η φωτογραφία που είχε ποστάρει από το Next TopModel είχε εκατοντάδες υβριστικά σχόλια προς αυτόν –με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά να την κατεβάσει.

Τι είναι αυτό που έχει εξοργίσει το κοινό με τον Δημήτρη Σκουλό; Ακολουθούν κάποιες από τις ατάκες του που σχολιάστηκαν πολύ –με μεγάλη μερίδα του κοινού να τον θεωρεί προσβλητικό, σεξιστή και ειρωνικό απέναντι σε νεαρά κορίτσια που μπορεί να μην κάνουν για μοντέλα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένα να ανέχονται προσβολές που ξεπερνούν τη λεπτή γραμμή του αν είναι κατάλληλα για να ποζάρουν στο φακό του γνωστού φωτογράφου.

Δημήτρης Σκουλός: Γιατί εξαγρίωσε το κοινό –και αναγκάστηκε να κατεβάσει την τελευταία του ανάρτησηΏπα, τι έχεις πειράξει στο πρόσωπό σου; Και χάρηκα όταν μπήκες. Έλα κοντά!

Εγώ, αν σε φωτογραφίσω, δεν ξέρω τι θα κάνω με τα χείλη. Δεν ξέρω αν θα μπορώ να τα μαζέψω.

Δεν μπορώ να δώσω ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που είναι τόσο plastic. Να το πω αλλιώς, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Τέρμα.

Αυτό γιατί το έκανες, είναι απαγορευτικό. Έχεις και στη γλώσσα; Και στο στήθος; Αλήθεια λες; Γιατί; Πήγαινε βάλε μαγιό και φέρει και το μαστίγιο και έλα (σε διαγωνιζόμενη με πολλά piercings).

Συγγνώμη, το άλλο μισό που είναι; (ερώτηση σε διαγωνιζόμενη με ύψος 1.55 μ.).

Τα χείλη είναι δικά σου;

Είναι 18 χρονών, δεν θεωρείτε ότι είναι πολύ νωρίς να πειράζει τον εαυτό της; Στα 30 τι θα κάνει; Εγώ σαν μπαμπάς που έχω κόρη δεν θα το επέτρεπα. Αν πήγαινε 30 και ήταν παντρεμένη, OK, βρες τα με τον άντρα σου. Αλλά σε ηλικία που μένει στο σπίτι μου, δεν θα το επέτρεπα (σε μαμά διαγωνιζόμενης που έχει κάνει προσθετική στήθους).

-Λέω πάντα αυτό που βλέπω. Είπε ο ένας πως είσαι πολύ συμπαθητική, είσαι ωραία είπε η Βίκυ, εγώ δεν βλέπω τίποτα από αυτά, πραγματικά. Ούτε σε θεωρώ πολύ ωραία, ούτε συμπαθητική. Πραγματικά απορώ γιατί ήρθες εδώ…

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Πηγή:peoplegreece.com