Δυο Ξένοι: Δεν φαντάζεστε ποιοι ηθοποιοί είχαν επιλεγεί για τους ρόλους του Μαρκορά και της Κουντουράτου

Δυο Ξένοι: Δεν φαντάζεστε ποιοι ηθοποιοί είχαν επιλεγεί για τους ρόλους του Μαρκορά και της Κουντουράτου

Ξεφυλλίζοντας το επετειακό λεύκωμα του μεγάλου καναλιού, για τα 20 χρόνια λειτουργίας του, ανακαλύψαμε πως άλλοι επρόκειτο να υποδυθούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά.

Η ρομαντική κομεντί του Mega, “Δυο Ξένοι”, αποτελεί τηλεοπτικό σημείο αναφοράς για την ιδιωτική τηλεόραση.

Το πρώτο συγγραφικό πόνημα των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ήρθε στην ζωή των Ελλήνων τηλεθεατών πριν από 23 χρόνια. Η αστραπιαία εναλλαγή σκηνών, η γρήγορη στιχομυθία και η βροχή ατάκας, έκανε τη σειρά να ξεχωρίσει από το πρώτο λεπτό.

Κωνσταντίνος Μαρκοράς και Μαρίνα Κουντουράτου ή αλλιώς, Νίκος Σεργιανόπουλος και Εβελίνα Παπούλια. Φωτογραφία από την περίοδο των γυρισμάτων της σειράς

 

Η σειρά του MEGA σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή νούμερα τηλεθέασης και διατήρησε μαζί με λίγες ακόμη, την αίγλη και τη δύναμη της επιρροής της, αναλλοίωτη στο χρόνο. Βρίσκεται ακόμη και σήμερα στις υψηλότερες θέσεις στην προτίμηση των τηλεθεατών, από τις κωμωδίες που προβλήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια και αποτέλεσε αφετηρία για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα για πολλούς ηθοποιούς.

Η σειρά που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Λες και υπήρξε κάποια τηλεοπτική κατάρα να κρέμεται πάνω από τις σειρές του συγγραφικού διδύμου, οι “Δυο Ξένοι” δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την ιστορία των διάσημων πρωταγωνιστών τους.

Το σενάριο σταμάτησε το καλοκαίρι του 1999, με την Μαρίνα Κουντουράτου να βρίσκεται παντρεμένη με τον Αίαντα Μανθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μαρκορά να προσπαθεί ανεπιτυχώς να σταματήσει το γάμο.

Πώς όμως ολοκληρωνόταν η σειρά; Σύμφωνα με τον σεναριογράφο, αλλά και δηλώσεις του ίδιου του Αλέξανδρου Ρήγα, έπειτα από πολλές αναποδιές, η Μαρίνα Κουντουράτου και ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς βρίσκονται μαζί στο Λονδίνο. Εκείνος ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις και εκείνη συνεχίζει να μαθαίνει με τον Μαρκορά μέντορά της. Οι στιγμές που ζουν μαζί ευτυχισμένοι θα τελειώσουν και θα έρθει και πάλι ο χωρισμός.

Οι συντελεστές της σειράς

 

Έπειτα από μια σειρά “μπρος-πίσω” το φινάλε βρίσκει τους δύο πρωταγωνιστές εκεί που ξεκίνησαν. Ο Κωνσταντίνος ανεβάζει επιτέλους την περίφημη “Αντιγόνη” και αναθέτει σε εκείνη τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι δυο τους σμίγουν επαγγελματικά, με τους σεναριογράφους να κλείνουν το μάτι στο κοινό. Να αφήνουν δηλαδή, στην δικαιοδοσία των τηλεθεατών να επιλέξει αν οι δύο ξένοι μπορούν τελικά να είναι μαζί.

Το εντελώς διαφορετικό cast

Μετρώντας αντίστροφα τις ώρες του MEGA, που, από λεπτό σε λεπτό, ενδέχεται να περάσει στην τηλεοπτική ιστορία, ξεφυλλίζουμε το λεύκωμα του μεγάλου καναλιού. Ένα αφιέρωμα που είχε κυκλοφορήσει το 2009, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη γέννηση του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στη χώρα.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια, σε πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων της σειράς

 

Σε αυτό το λεύκωμα διαβάζουμε πως οι συντελεστές της σειράς είχαν ένα εντελώς διαφορετικό δίδυμο κατά νου για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Άλλωστε, τόσο η Εβελίνα Παπούλια, όσο και ο Νίκος Σεργιανόπουλος δεν είχαν ακόμη τότε δοκιμαστέι σε Α’ ρόλους. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως σήμερα φαντάζει αδύνατο να σκεφτούμε άλλους ηθοποιούς στα παπούτσια των Μαρκορά, Κουντουράτου, το κανάλι τότε προόριζε τους ρόλους για άλλους.

Η Ελένη Κούρκουλα και ο Γρηγόρης Βαλτινός, ηθοποιοί που είχαν πέσει πρώτοι στο τραπέζι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς

 

Σύμφωνα με το λεύκωμα, για τους ρόλους είχαν επιλεγεί αρχικά η Ελένη Κούρκουλα και ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ένα τηλεοπτικό δίδυμο το οποίο σαφέστατα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές εκείνη την εποχή, με την δική του πορεία ο καθένας, που όμως φαντάζει δύσκολο να “κάνουμε εικόνα” στους ρόλους που γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά.