Η πρώτη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ μετά από πολλά-πολλά χρόνια

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ μετά από πολλά-πολλά χρόνια

Η ΕΡΤ επανέρχεται στην ελληνική μυθοπλασία, μετά από μία δεκαετία, με την τηλεοπτική μεταφορά του αντιπολεμικού μυθιστορήματος του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω» – η πρεμιέρα της στην ΕΡΤ1, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 22:00.

Τα γυρίσματα της σειράς (16 επεισόδια) πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική. Παίζουν πολύ γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου.

Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

Πηγή:topontiki.gr