Ο ΣΚΑΪ ξανανοίγει το Mega

Ο ΣΚΑΪ ξανανοίγει το Mega
Το σχέδιο είναι απλό, αλλά πανέξυπνο. Ο ΣΚΑΪ ξανανοίγει φέτος το Mega. Μπερδευτήκατε; Το Dailymedia είναι εδώ για να σας ξεμπερδέψει.

Ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, ο διευθυντής προγράμματος του ΣΚΑΪ, Λοΐζος Ξενόπουλος, είδε αυτό που όλοι έβλεπαν, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι γι’ αυτό.

Ότι δηλαδή το κενό του Mega έπρεπε να καλυφθεί για δυο λόγους: Γιατί υπήρχε ένα μεγάλο μέρος του κοινού που περίμενε το νέο Μεγάλο Κανάλι και διότι ένα μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας ήταν πλέον διαθέσιμο.

Τι έκανε λοιπόν ο Ξενόπουλος; Πήρε ό,τι μπορούσε από τα «ασημικά» του Μεγάλου Καναλιού. Σειρές και εκπομπές που ήταν συνυφασμένες με το Mega. Από το «Κόκκινο δωμάτιο» του Ρήγα μέχρι το «Λόγω Τιμής» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Και δεν έμεινε εκεί…

Έπεισε τον Αλαφούζο ότι για να γίνεις μεγάλο κανάλι δεν αρκεί να κάνεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης με σκουπίδια (40άρια χτύπαγε και το «Ερωτοδικείο»…). Πρέπει να έχεις τους καλύτερους και κυρίως να επενδύσεις στη μυθοπλασία. Το παράδειγμα του Mega του οποίου η ταινιοθήκη αξίζει χρυσάφι και του ΑΝΤ1 που με μια σειρά (Κωνσταντίνου και Ελένης) γεμίζει την μεσημεριανή ζώνη τσάμπα, 10 χρόνια τώρα, είναι χαρακτηριστικά για την αξία των ελληνικών σειρών σε κανάλι.

Το φετινό στοίχημα του ΣΚΑΪ είναι μεγάλο. Τα ποσά που έχουν επενδυθεί είναι υψηλά, το ρόστερ υπερπλήρες, αλλά η επιτυχία κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη είναι.

Όπως και στο ποδόσφαιρο έτσι και στην τηλεόραση ιστορία γράφουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες. Οπότε αν θα κερδηθεί ή όχι το στοίχημα του ΣΚΑΪ θα φανεί σύντομα!

Στο χειροκρότημα του κοινού…

Πηγή: dailymedia.gr

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ