Ελένη Βαΐτσου: «Έγραφαν για μένα χωρίς να με ξέρουν, είχα νευριάσει»

Ελένη Βαΐτσου: «Έγραφαν για μένα χωρίς να με ξέρουν, είχα νευριάσει»

Συνέντευξη στο περιοδικό People της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έδωσε η Ελένη Βαΐτσου, που μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πως της έγινε η πρόταση να συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά «Μπρούσκο», αλλά και στα όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί γι αυτήν.

Η πρόταση να συμμετέχει στο Μπρούσκο έγινε στην Ελένη Βαΐτσου αργά το βράδυ, οπότε τηλεφώνησε στη μητέρα της το επόμενο πρωί για να της το ανακοινώσει. Κι αυτό χωρίς πολλές λεπτομέρειες, μιας και δεν της αρέσει να μιλάει πολύ αν δεν είναι κάτι σίγουρο.

«Τελικά μάλλον είμαι κλειστός άνθρωπος και μάλιστα μου λένε ότι είμαι περισσότερο από όσο νομίζω. Για να μιλήσω, πρέπει να νιώθω πολύ άνετα με τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και να τον γνωρίζω πολύ καλά. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχω μοιραστεί ποτέ με κανέναν».

Πώς αντιμετωπίζεις μία προσωπική αποτυχία;
«Θεωρώ ότι αν νιώσω ότι αναλώνομαι ή χάνω την αξιοπρέπειά μου, τα παρατάω. Δεν θα χάσω χρόνο σε καταστάσεις που δεν με ευχαριστούν ή απλά ελπίζω ότι θα αλλάξουν. Έχω γίνει πολύ αυστηρή. Και πρώτα από όλους με τον εαυτό μου. Όταν όμως συμβαίνει κάτι ωραίο, που νιώθω ότι το έχω προσπαθήσει και με την αξία μου τα έχω καταφέρει, νιώθω ικανοποίηση, αλλά αυτό ταυτόχρονα αυτό με κρατάει και στο έδαφος. Δεν αφήνω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα, γιατί μπορεί να μην υπάρχει συνέχεια. Είμαι πολύ προσγειωμένη».

Πώς διαχειρίστηκες τη μεγάλη δημοσιότητα που ήρθε πολύ απότομα στη ζωή σου με την επιτυχία της σειράς Μπρούσκο;
«Δούλευα πολύ, οπότε αρχικά δεν το έζησα. Δεν ερχόμουν πολύ συχνά σε επαφή με κόσμο. Όταν άρχισα να βλέπω δημοσιεύματα, κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Μετά ο κόσμος έγινε πολύ θερμός και θετικός. Δεν σου κρύβω πως ήταν πολύ περίεργο. Δεν άλλαξα όμως τίποτα στη ζωή μου. Ούτε τους φίλους μου ούτε τις συνήθειές μου ούτε τα στέκια μου. Η καθημερινότητά μου είναι η ίδια, απλά με χαιρετάει περισσότερος κόσμος». Την ενοχλεί όταν ο κόσμος γίνεται περισσότερο διαχυτικός απέναντί της; «Όχι. Το μόνο που με ενοχλεί είναι η αγένεια και ο κακός τρόπος προσέγγισης. Όταν κάποιος νομίζει ότι του ανήκεις. Εκεί νιώθω μια εισβολή στη ζωή μου που με τρομάζει». Όπως παραδέχεται, οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι το δυνατό της σημείο, αν και την ενδιαφέρουν, αφού γνωρίζει πως αποτελούν μεγάλο μέρος της δουλειάς της. «Δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος που θα πάει ξαφνικά να πιάσει κουβέντα. Μόνο αν προκύψει».

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί για εσένα διάφορα, σε έχει στεναχωρήσει κάτι;
«Στην αρχή είχα νευριάσει όταν έβλεπα τα δημοσιεύματα πριν καλά καλά ξεκινήσει η σειρά. Απλώς μου φάνηκε πολύ περίεργο το γεγονός ότι έγραφαν για εμένα χωρίς να με ξέρουν. Το ξεπέρασα πολύ γρήγορα. Μπορεί να με κάνει να θυμώσω κάτι, γιατί, αν εξαιρέσεις τις συνεντεύξεις που δίνω, όλα τα άλλα που γράφονται είναι ψέματα».