Η παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού: «κρίμα να διαστρεβλώνετε τα όσα είπα»

Η παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού: «κρίμα να διαστρεβλώνετε τα όσα είπα»

Με αφορμή την κριτική της παρουσιάστριας για ένα απόσπασμα που προβλήθηκε μισό.

Την παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσε η αρνητική κριτική που δέχθηκε ο δημοσιογράφος από τη Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή της «Καλύτερα δε Γίνεται» για μια ερώτηση στον Σταμάτη Σπανουδάκη, που όμως είχε παρουσιαστεί η μισή.

Συγκεκριμένα ο διάσημος συνθέτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και ρωτήθηκε για μια παλιότερη δήλωσή του για την ομοφυλοφιλία. Αφού προβλήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα η παρουσιάστρια σχολίασε: «Δεν ξέρω που να αρχίσω, που να το πιάσω και που να το αφήσω. Να το πιάσω από εκεί… Τι σημαίνει, αν επιτρέπεται η λέξη, ομοφυλόφιλος; Όλη αυτή η συζήτηση νομίζω ότι θα είχε θέση το 1950, το 1940. Μήπως ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε ακριβώς επειδή γνώριζε τις απόψεις του; Αισθάνομαι ότι η τοποθέτηση του στην απάντηση του ήταν ότι δεν έχει θέμα με τους ομοφυλόφιλους αλλά έχει θέμα με το gay pride, αν κατάλαβα καλά». Κρατάμε λοιπόν την εκτίμηση μας στο μουσικό έργο του Σταμάτη Σπανουδάκη, συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε με τις απόψεις του σε κάποια θέματα και πάμε παρακάτω».

Ωστόσο, ο Νίκος Χατζηνικολάου επικοινώνησε με μήνυμα στο προσωπικό τηλέφωνο της παρουσιάστριας διευκρινίζοντας ότι «η ερώτηση που έκανα στον Σταμάτη Σπανουδάκη έγινε με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του και το κόψατε στο μοντάζ. Η ερώτηση έγινε με αφορμή δηλώσεις του που τις χαρακτήρισα ομοφοβικές και είναι κρίμα να διαστρεβλώνετε τα όσα είπα».

Τότε η Ναταλία Γερμανού δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκεια προς τους συνεργάτες της εκπομπής, οι οποίοι και ετοίμασαν το συγκεκριμένο απόσπασμα και απολογήθηκε λέγοντας:

«Αν συνέβη αυτό, Νίκο μου, ζητώ πραγματικά συγνώμη. Ρωτώ και το control ευθέως. Κακώς κόψαμε το απόσπασμα έτσι αν ο Νίκος έθεσε μια ερώτηση που αφορούσε παλαιότερες ομοφοβικές δηλώσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη και τον εκθέτουμε. Ολόκληρος Χατζηνικολάου να στέκεται απλώς να ρωτάει «ποια είναι η γνώμη σας για την ομοφυλοφιλία». Θα παρακαούσα, Βασίλη μου, να επανορθώσουμε άμεσα και να δοθεί η ερώτηση ολόκληρη όπως ακριβώς έγινε. Του το χρωστάμε. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων».