Την Κυριακή επιστρέφει το «Μαύρο Ρόδο»- Το συγκινητικό τρέιλερ και τα επεισόδια της εβδομάδας

Την Κυριακή επιστρέφει το «Μαύρο Ρόδο»- Το συγκινητικό τρέιλερ και τα επεισόδια της εβδομάδας

Πέτρος και Ελισάβετ χωρίζουν.

Κυριακή 23/4/2023

Η Ελισάβετ καθυστερεί όσο μπορεί να δει το μήνυμα του Γεράσιμου. Όταν το κάνει, θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο σκληρή αλήθεια. Και μια απόφαση που δεν μπορεί άλλο να αναβάλει. Η Αλεξία με την Κύρα βρίσκονται μαζί στο γραφείο του Καστρινού. Κι ο Θέμης δε θα τις αφήσει να φύγουν, αν δε μάθει τι συζητούσαν μεταξύ τους.

Στο μοναστήρι η Φιλαρέτη παραλαμβάνει τη μήνυση του Ζαμάνου ενώ η Κασσιανή την πιέζει να της πει που βρίσκεται το κλειδί για το κελί των κειμηλίων. Η Ελισάβετ νιώθει προδομένη. Θυσίασε την αγάπη του Θεού για την αγάπη ενός ανθρώπου που δεν τη σεβάστηκε.

Η έκρηξη του Πέτρου όταν αντιλαμβάνεται πως η παρέα του ήξερε για τη μεταμφίεση των δύο σε καλόγριες, είναι τρομερή. Όταν μαθαίνει πως υπάρχουν και φωτογραφίες, βγαίνει εντελώς εκτός εαυτού. Θα κάνει τα πάντα για να μη ξαναζήσουν τέτοια βραδιά με την Ελισάβετ. Αλλά γιατί η Ελισάβετ δεν είναι σπίτι; Γιατί δεν απαντά τα τηλεφωνήματά του;

Δευτέρα 24/4/2023

Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι από την απόρριψη της Ελισάβετ ενώ η Αλεξία αναλαμβάνει να τους τα ξανά βρεις. Σύντομα ο Πέτρος σοκάρεται καθώς η Ελισάβετ ζητά πίσω την μαντήλα της. Προσπαθεί να την πείσει για την αθωότητά του σε σχέση με το πάρτι αλλά μάταια.

Η Ελισάβετ έχει αποφασίσει να φορέσει ξανά τα ράσα και να κλειστεί οριστικά στο μοναστήρι. Ο Γεράσιμος πείθεται από τους γονείς του να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στη Σουηδία. Μέχρι που ακούει από το Μήτσο να λέει στο Λευτέρη ότι είδε την Ελισάβετ να γυρίζει στο μοναστήρι.

Τρίτη 25/4/2023

Η Κασσιανή βλέπει το δημοσίευμα για την Ελισάβετ και αποφασίζει να ζητήσει από τον μητροπολίτη να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου το μοναστήρι να διαχωρίσει τη θέση του. Η οργή της όμως κορυφώνεται όταν η νεαρή κοπέλα επιστρέφει στη Μονή, έξαλλη ζητά από τον μητροπολίτη την απομάκρυνση της. Η Ελισάβετ τον εκλιπαρεί για συγχώρεση και του ζητά να πραγματοποιηθεί η κούρα της. Στο μεταξύ ο Πέτρος πηγαίνει στη Γερακιανή, αποφασισμένος να της δώσει εξηγήσεις.

Τετάρτη 26/4/2023

Οι  συνομιλίες του Ζαμάνου με τον Χρονά, πέφτουν στα χέρια του Θέμη. Ο Βίκος ζητά από την Βέτα να του φέρει το Μαγγίνα για να μιλήσουν. Ο Σαράντος δείχνει στο Λευτέρη το μυστηριώδες mail που έχει λάβει. Παράλληλα σχεδιάζει να ξανά πιάσει τη δουλειά που είχε πριν από το ατύχημα.

Ο Θέμης συναντά τον Ζαμάνο, του αναφέρει ότι γνωρίζει τα μηνύματα που αντάλλαξε με τη Στέλλα Χρονά και παιδί να του και ότι θα πει την αλήθεια. Ο Βίκος ετοιμάζεται να θολώσει τα νερά στον Καστραινό με άτομα που θα μεταφέρουν ψεύτικες πληροφορίες για την δολοφονία της Αγγελικής.

Ενάντια στην επιμονή της Κασσιανής ο μητροπολίτης φαίνεται πως θα θα επιτρέψει στην Ελισάβετ να παραμείνει στο μοναστήρι. Εκείνη τρέχει να ευχαριστήσει τον Αί Γιώργη. Μέσα στο μοναστήρι θα έρθει πολύ κοντά με το Γεράσιμο. Ύστερα από τόσο καιρό ο νεαρός χαμόγελα.

Πέμπτη 27/4/2023

Στο μαγαζί του Καστρινού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ο Μαγγίνας έχει στριμώξει τον τρομοκρατημένο Λουκά πολύ άσχημα. Η Θάλεια προσπαθεί να βοηθήσει αλλά στην αντίδραση του Λουκά θα δει ένα πρόσωπο που δεν έχει δει ξανά.

Σύντομα ο Θέμης θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη το μαγαζί του. Στην καρέκλα του γραφείου του θα βρεθεί ο Μαγγίνας. Θα καταφέρει να του δώσει την πληροφορία που έχει για το φόνο της Αγγελικής; Η Βέτα εμφανίζεται από το πουθενά στην είσοδο ενώ ένα πτώμα θα καταλήξει στα παγωμένα νερά του λιμανιού αργότερα μέσα στη νύχτα.

Ο Πέτρος υποφέρει αφού αδυνατεί να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ. Ο Σταυρίνος κάνει μία πρόταση στην Όλγα και ο Σαράντος στην Γιάννα. Σύντομα κάτω από την πόρτα του κελιού της η Ελισάβετ βρίσκει ένα φάκελο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ