Τηλεοπτική βόμβα στον Alpha: Ποια εκπομπή σταματάει μετά από 13 χρόνια;

Τηλεοπτική βόμβα στον Alpha: Ποια εκπομπή σταματάει μετά από 13 χρόνια;

«Κόβεται» οριστικά από το κανάλι της Κάντζας εκπομπή – θρύλος της ελληνικής τηλεόρασης…

Δεν υπάρχει ούτε ένας τηλεθεατής που δεν την έχει παρακολουθήσει, που δεν την έχει απολαύσει και που δε μπήκε σε πειρασμό να την δει ακόμα και σε επανάληψη. Η εκπομπή αυτή είναι μία από τις μακροβιότερες της ελληνικής τηλεόρασης και σίγουρα μία από αυτές που φιλοξένησαν ονόματα – κολοσσούς του μουσικού στερεώματος. Ο λόγος φυσικά για το «Στην υγειά μας ρε παιδιά», ένα απ’ τα δημοφιλέστερα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο μετράει 13 χρόνια ζωής και τα τελευταία χρόνια είχε «μετακομίσει» στον Alpha )από την κρατική τηλεόραση, όπου και ξεκίνησε).

Τηλεοπτική βόμβα στον Alpha: Ποια εκπομπή σταματάει μετά από 13 χρόνια;

Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά στο newsit.gr, ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την τηλεόραση του Alpha.

Η εκπομπή του, μάλιστα, δεν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν για δύο πολύ βασικούς λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με τους καλλιτέχνες και τα πρόσωπα που φιλοξενούνται ως καλεσμένοι. Σύμφωνα με το κανάλι της Κάντζας, τόσο οι τραγουδιστές, όσο και οι καλεσμένοι έχουν πολλάκις περάσει από το πλατό του Σπύρου Παπαδόπουλου. Αποτέλεσμα; Η «ανακύκλωση» τραγουδιών και προσώπων. Οι ιθύνοντες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό έχει κουράσει τους τηλεθεατές, γι’ αυτό και πλέον η ανταπόκρισή τους στο εν λόγω πρόγραμμα δεν είναι η ίδια.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον δεύτερο λόγο για τον οποίο το «Στην υγειά μας ρε παιδιά», θα προβάλλει την τελευταία του εκπομπή στον ALPHA φέτος: Την τηλεθέαση.

Τα νούμερα του παρελθόντος ουδεμία σχέση έχουν με τα σημερινά. Μπορεί να κινούνται γύρω στο 20%, ωστόσο το κανάλι δεν είναι ευχαριστημένο για μια παραγωγή σαν κι αυτή. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των χαμηλών ποσοστών στο δυναμικό κοινό 15 – 44 που είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους διαφημιστές. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η εκπομπή θα ρίξει αυλαία σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές, χωρίς όμως να… το βάζει κάτω. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες της εκπομπής, επιθυμούν τη συνέχισή της, 13 χρόνια μετά την πρεμιέρα της.

Έτσι, το «διαζύγιο» με τον ALPHA, οδηγεί την ομάδα στην αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης, με τις πρώτες επαφές να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο Γρηγόρης Μελάς κάνει λόγο για επιθυμία του Παπαδόπουλου να επιστρέψει στην ΕΡΤ, σενάριο, όμως, που δύσκολα θα αποδειχθεί ρεαλιστικό καθώς οι ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης μοιάζουν δυσαρεστημένοι από την ουδέτερη στάση που ο ίδιος είχε κρατήσει στο «μαύρο» της ΕΡΤ. Το πιο πιθανό είναι ο παρουσιαστής να προσεγγίσει και τον ΣΚΑΪ. Όμως, δύσκολα τα κανάλι του Φαλήρου –που ποντάρει πολύ στο δυναμικό κοινό- θα θελήσει να προβάλλει το συγκεκριμένο project. Όσο για τα υπόλοιπα προγράμματα του Alpha, ακούγεται έντονα ότι θα γίνουν πολλές και μεγάλες αλλαγές, με γνωστές εκπομπές και σειρές να ρίχνουν αυλαία.

Πηγή: menshouse.gr