Νεογέννητο προς επισκέπτες: Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν έρθεις να με δεις

Νεογέννητο προς επισκέπτες: Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν έρθεις να με δεις

To ξεχωριστό post στο Facebook για συγγενείς και φίλους με τα «do» και τα «don’t» που έγινε viral.

Μοιράσου τη χαρά από απόσταση. Ένα από τα κεντρικά μηνύματα που στέλνει η Μαντελίνα, μια επαγγελματίας μαία, προς συγγενείς και φίλους ζευγαριού που απέκτησε πρόσφατα παιδί.

Μιλώντας εξ ονόματος του νεογέννητου, η Μαντελίνα δίνει επτά πρακτικές συμβουλές με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, αλλά κυρίως που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε καμία περίπτωση να κάνεις, όταν αποφασίσεις (ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε) να επισκεφτείς το σπίτι των νέων γονιών.

«Γεια! Είμαι ένα νεογέννητο και στην οικογένειά μου είναι όλοι επαγγελματίες για το πώς να με χειριστούν. Ωστόσο, όσον αφορά στους επισκέπτες, οι γονείς μου πρέπει να παίζουν τους “κακούς”» αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης, η οποία έχει φθάσει αισίως τα 120.000 shares και τις 82.000 αντιδράσεις. Αν και το post έγινε το 2015, το θέμα του είναι τόσο επίκαιρο που τα τελευταία σχόλια έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο επτάλογος της επίσκεψης

Πες όχι στα φιλιά: Με το ανοσοποιητικό να κάνει τα πρώτα του (αργά) βήματα και τα πρώτα εμβόλια να μην έχουν βγει ακόμα από το ψυγείο, τα μωράκια είναι ευαίσθητα στις μολύνσεις. Γι’ αυτό μην τα πολυακουμπάς και αν δεν κρατιέσαι και θέλεις να τα αγγίξεις, πλύνε τα χέρια σου πρώτα.

Μην τα κουνάς από τη θέση τους: Εφόσον το μωρό βρίσκεται σε ένα σημείο του σπιτιού, άφησε το εκεί. Είναι απόφαση των γονιών. Αυτοί ξέρουν…

Παιδιά; Μην τα παίρνετε μαζί σας. Είναι φορείς μικροβίων (ειδικά αν πηγαίνουν σχολείο). Παράλληλα, η περιέργειά τους τα οδηγούν να πειράζουν το μωρό, με τις γνωστές συνέπειες (κλάμα, κλάμα και ξανά κλάμα).

Αρμένικη βίζιτα: Πηγαίνεις για μια απλή επίσκεψη. Δεν ρίχνεις άγκυρα. Το μωρό θέλει φροντίδα. Μια ώρα και πολύ είναι…

Κλάμα: Είναι υγεία. Τα μωρά κλαίνε πολύ. Άσε τους γονείς να καθαρίσουν…

Σάλιο: Αν δεν σου αρέσει, ξανασκέψου το πριν χτυπήσεις το κουδούνι. Εμετός και σάλια αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας για αρκετά μωρά. Αν δεν σου αρέσει η εικόνα, καλύτερα να αναβάλεις την επίσκεψη.

Τηλέφωνο. Οι νέοι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με «αχαρτογράφητα νερά». Αϋπνία και κούραση ενισχύουν τα τεταμένα νεύρα. Δώσε τους χρόνο να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Μην παρεξηγείς αν δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα ή στα μηνύματά σου…

Πηγή: athensvoice.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ