Απίστευτος γιατρός: Εντόπισε τον όγκο αυτής της γυναίκας, βλέποντάς τη σε εκπομπή στην τηλεόραση

Απίστευτος γιατρός: Εντόπισε τον όγκο αυτής της γυναίκας, βλέποντάς τη σε εκπομπή στην τηλεόραση

Ένας ιδιαίτερα οξυδερκής και παρατηρητικός γιατρός από την Αμερική, κατάφερε να εντοπίσει καρκίνωμα στο λαιμό (θυρεοειδή) μιας γυναίκας από την τηλεόραση και έπειτα από αγώνα, να την ειδοποιήσει ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Ο ωτορινολαρυγγολόγος από τη Νέα Υόρκη, δρ. Έρικ Βόιτ παρακολουθούσε την αγαπημένη του εκπομπή από την άνεση του σπιτιού του, όταν μια ασυνήθιστη εικόνα μιας εκ των πρωταγωνιστών της, του προκάλεσε ανησυχία. Η 32χρονη Νικόλ συμμετείχε στην διάσημη εκπομπή Bargain Hunter, όπου οι συμμετέχοντες τζογάρουν προκειμένου να αποκτήσουν τα υπάρχοντα μιας κλειστής αποθήκης και όπως αποδείχτηκε, αυτή της η παρουσία στο γυαλί, της έσωσε τη ζωή.

“Χαλάρωνα έπειτα από μια μέρα στη δουλειά, παρακολουθώντας όμορφα σπίτια πλάι στο κύμα και ονειροπολώντας” σχολιάζει στην αμερικάνικη Washington Post ο γιατρός. “Στη συνέχεια παρατήρησα τον όγκο. Ήταν εμφανής – και από χαλαρός σκέφτηκα, Θεέ μου, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα” πρόσθεσε.

Πράγματι, ο δρ. Βόιτ, έπειτα από εμπειρία χρόνων σε ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς, παρατήρησε ένα πολύ χαρακτηριστικό ασύμετρο σχήμα στον όγκο, αλλά και τον “ιδιαίτερο τρόπο που κινούνταν κάτω από την επιδερμίδα” όταν η γυναίκα μιλούσε. Αμέσως, ο γιατρός ένιωσε ενοχές που ίσως είχε εντοπίσει κάτι, που η ίδια η 32χρονη πιθανότατα δεν είχε αντιληφθεί.

Αμέσως, ο Ωριλά ξεκίνησε εκστρατεία στο facebook, προσπαθώντας να εντοπίσει τη γυναίκα από το Χάβελοκ της Βόρειας Καρολίνας. Δύο εβδομάδες αργότερα της μιλούσε στο τηλέφωνο και της ζητούσε να κάνει έναν υπέρηχο και βιοψία. Από την εξέταση διαπιστώθηκε πράγματι πως έπασχε από καρκίνο στον θυρεοειδή.

“Πρόκειται για θαύμα που έτυχε να βλέπει τηλεόραση” σχολίασε η ίδια η Νικόλ, που όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ είχε περάσει ξανά από τη βάσανο της μάχης με τον καρκίνο στο παρελθόν. Ωστόσο, ο γιατρός εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά. Όπως λέει, οποιαδήποτε περίπτωση αντιμετωπίζεται πριν καν παρουσιαστούν συμπτώματα, έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης.

Η 32χρονη που διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς
Η 32χρονη που διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδή προσβάλλει 14 ασθενείς κατά αναλογία 100,000 πληθυσμού. Το ολικό ρίσκο ανάπτυξης του είναι περίπου 1% σε όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου Οι περισσότεροι καρκίνοι του θυρεοειδή αναπτύσσονται αργά και στα αρχικά στάδια δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Σε αυτό το στάδιο ανευρίσκονται σαν τυχαίο εύρημα κατά την διάρκεια μιας γενικής εξέτασης για κάποια άλλη πάθηση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων του θυρεοειδή είναι πλήρως θεραπεύσιμοι, ειδικά αν διαγνωσθούν σε αρχικό στάδιο. Ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας είναι η σωστή και ριζική χειρουργική επέμβαση, υπό την καθοδήγηση των προεγχειρητικών εξετάσεων. Το είδος και το εύρος της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τον τύπο, το μέγεθος, τον αριθμό και την ύπαρξη διήθησης ή μεταστάσεων στους παρακείμενους ιστούς και στους τραχηλικούς λεμφαδένες.

Πηγή: news247.gr