Κατακρίνω αυτή τη μάνα: Μία συγκλονιστική εξομολόγηση

Κατακρίνω αυτή τη μάνα: Μία συγκλονιστική εξομολόγηση

Η μαμά-blogger Brook Hall ανοίγει την καρδιά της και μας μιλά για μια μαμά που κατακρίνει και κατηγορεί καθημερινά με τον πιο σκληρό τρόπο. Ξέρει ότι δεν πρέπει να το κάνει, αλλά όταν διαβάσετε τι μαμά είναι αυτή… θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί της.

“Πέρασα τις δύο τελευταίες μέρες κατακρίνοντας ασταμάτητα μία γνωστή μου μαμά. Ξέρω ότι δεν θα έπρεπε, αλλά δείτε κι εσείς τι μαμά είναι αυτή…

Δεν απόκτησε τα παιδιά της με φυσιολογικό τοκετό και σταμάτησε να τα θηλάζει πολύ νωρίς.

Έδωσε στα παιδιά της να φάνε donuts πριν κοιμηθούν. DONUTS!

Τους έδωσε να πιουν και χυμό μήλου πριν πάνε για ύπνο.

Φώναξε στον γιο της όταν της έχυσε τον καφέ.

Συνεχίζει να δίνει στην κόρη της που είναι ενός έτους μπιμπερό.

Ο γιος της είναι 3 χρονών και ακόμα φορά πάνες.

Είδα τα παιδιά της να ξεφεύγουν από τα χέρια της και να τρέχουν μακριά της, έξω από το σπίτι, περισσότερες από μία φορά αυτή την εβδομάδα. Εκείνη όπως τα κυνηγούσε, της έπεσε η τσάντα και χύθηκαν όλα έξω, πάνω στα πόδια της, στις άκρες του κολάν της που φορά καθημερινά.

Δεν κάνει μπάνιο κάθε μέρα.

Κρύφτηκε στην κουζίνα για να φάει σοκολάτα ενώ η ενός έτους κόρη της ούρλιαζε στο σαλόνι.

Τη μία αφήνει τα παιδιά της να κλαίνε με τις ώρες και την άλλη όταν κλαίνε πάει και τα παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορεί να διαλέξει μία μέθοδο διαπαιδαγώγησης και να την τηρεί πάντα;

Σχεδόν σε κάθε φωτογραφία που ποστάρει στο Facebook τα παιδιά της δεν φορούν ρούχα.

Βάζει τα παιδιά της στο παρκοκρέβατο και είναι σαν να τα βάζει στην φυλακή.

Είδα τα παιδιά της να ρίχνουν δημητριακά στο πάτωμα και μετά να τα τρώνε από εκεί!

Χωρίς ενοχές δίνει στα παιδιά της σοκολάτες για να τα δωροδοκεί και να κάθονται φρόνιμα όταν βγαίνουν έξω.

Την πήρε ο ύπνος στον καναπέ ενώ τα παιδιά της έβλεπαν τηλεόραση και έτρωγαν δημητριακά από το πάτωμα.

Είδα τον γιο της όρθιο μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, ενώ η κόρη της προσπαθούσε να ανοίξει -και πιθανότατα να πιει- το μπουκάλι με το σαμπουάν.

Σε κάθε γεύμα ο γιος της κλαίει επειδή δεν θέλει να φάει –εκτός κι αν του δώσει donuts.

Πίνει αναψυκτικά κάθε μέρα!

Το σπίτι της είναι συνήθως άνω-κάτω. Είναι διακοσμημένο με ζωγραφιές των παιδιών και τα έπιπλά της δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Λέει κάθε μέρα ότι θα αρχίσει γυμναστική και δίαιτα, αλλά δεν έχω δει καμία διαφορά στο σώμα της. Τα ρούχα της είναι αδιάφορα και χρειάζεται άμεσα κομμωτήριο.

Όπου κι αν καλέσουν την οικογένειά της, πάντα αργούν να πάνε.

Η μικρή της κόρη μερικές φορές ξυπνά το βράδυ και αργεί πάρα πολύ να κοιμηθεί, οπότε για να την κοιμίσει την παίρνει στο κρεβάτι και κοιμάται μαζί της.

Θέλει λίγο χρόνο για τον εαυτό της και ονειρεύεται να περάσει ένα σαββατοκύριακο χωρίς τα παιδιά. Γιατί να θέλει χρόνο για τον εαυτό της, αφού δεν δουλεύει; Όλη μέρα κυκλοφορεί στο σπίτι με ένα κολάν και με κάθε ευκαιρία κάθεται στον καναπέ. Και γκρινιάζει ότι κουράζεται;

Δεν φαίνεται να είναι και πολύ καλή μαμά αυτή που κάνει όλα τα παραπάνω, ε;

Ξέρετε ποια είναι;

ΕΓΩ.

Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε μία κατάσταση που μονίμως ανησυχώ για το τι θα πουν οι άλλοι για εμένα και τα παιδιά μου, τα οποία προσπαθώ να κρύβω. Σπάνια πάω κάπου μαζί τους, από φόβο μην τα πιάσει υστερία, απειθαρχία ή νευρικός κλονισμός (και αυτά και εμένα). Προσπαθώ να μη λέω στους άλλους τις επιλογές που κάνω ως μαμά, γιατί ξέρω ότι σίγουρα κάποιος θα με κατακρίνει ή θα θέλει να μου επιβάλλει την γνώμη του. Δεν αφήνω καν τον άνδρα μου να ανεβάσει φωτογραφία του σπιτιού μας στο Facebook, αν δεν δείχνει καθαρό και τακτοποιημένο ή αν φαίνεται η κόρη μου από πίσω να πίνει γάλα με το μπιμπερό. Και είμαι τόσο αγχωμένη για το τι θα πουν ή θα σκεφτούν οι άλλοι για εμένα που έχω σταματήσει να απολαμβάνω τη ζωή όπως παλιά.

Όμως… ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι κρίνουν και κατηγορούν τον τρόπο που ο καθένας επιλέγει να μεγαλώσει το παιδί του είναι για να νιώθουν οι ίδιοι καλύτεροι, γιατί βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι κι αυτοί έχουν ελαττώματα.

Επίσης, όταν κάποιες φορές οι άνθρωποι δίνουν συμβουλές, στην πραγματικότητα το κάνουν επειδή ενδιαφέρονται και θέλουν να βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται να ακολουθώ τις συμβουλές τους, αλλά μπορώ να τις ακούω χωρίς να γίνομαι επιθετική.

Μπορεί να μην είμαι τέλεια, αλλά είμαι ΚΑΛΗ μαμά, και γι’αυτό είμαι σίγουρη. Έτσι, από εδώ και στο εξής, ο καθένας μπορεί να με κρίνει και να με κατακρίνει όσο θέλει. Μάλιστα, η παραπάνω λίστα θα τους διευκολύνει.”

Πηγή: mama365.gr