Τι ζητάει η κοινωνία από μια εργαζόμενη μητέρα -Το ποστ μιας γυναίκας που μόλις γέννησε και πήγε για δουλειά έγινε viral

Τι ζητάει η κοινωνία από μια εργαζόμενη μητέρα -Το ποστ μιας γυναίκας που μόλις γέννησε και πήγε για δουλειά έγινε viral
Εργαζόμενες μητέρες. Οι μικρές ηρωίδες της καθημερινότητας που προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ίσως είσαι και εσύ ανάμεσά τους. Τρέχοντας να προλάβεις τα πάντα από την στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί: να ετοιμαστείς για την δουλειά, να φροντίσεις τα παιδιά για το σχολείο και να προγραμματίσεις όλες τις εκκρεμότητες. Το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο και εσύ προσπαθείς να το αξιοποιήσεις.

Η πίεση για τις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες καλούνται να είναι «πολύ καλές σε όλα», τόσο στον ρόλο της μητέρας όσο και σε αυτόν της επαγγελματία, έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια. Οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι μεγάλες. 

Μια μητέρα τριών παιδιών από την Μασαχουσέτη που εργάζεται σε μικροβιολογικό κέντρο έγραψε ένα μακρυσκελές κείμενο στο προφίλ της στο Facebook για τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τις εργαζόμενες μητέρες.

Η ανάρτησή της κέντρισε το ενδιαφέρον του διαδικτύου και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral. Συγκέντρωσε πάνω από 5,5 χιλιάδες σχόλια και 24 χιλιάδες κοινοποιήσεις

Η Sarah Buckley Friedberg τονίζει μέσα απο κείμενό της ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει με πιο σκληρό τρόπο μια εργαζόμενη μητέρα από έναν άνδρα.

Η ανταπόκριση στους πολλαπλούς ρόλους είναι πλέον μία καθημερινή πρόκληση για κάθε γυναίκα και το ίδιο τονίζει η Sarah Buckley Friedberg μέσα από το προφίλ της.

«Πρέπει να θηλάζει ένα χρόνο, να επανέλθει στα κιλά της μετά την γέννα, να είναι καλή στην εργασία της, να φροντίζει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να καθαρίζει το σπίτι, να κάνει ανακύκλωση, να είναι καλή μαγείρισσα, να πηγαίνει τα παιδιά στους γιατρούς για εμβόλιο και να κοιμάται 8 ώρες ώστε να είναι παραγωγική στην δουλειά της» σημειώνει.

«Να κάνει πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών, να τους πηγαίνει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να ξέρουν κολύμπι, να τρώνε λαχανικά, να βάζουν αντηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό και να λένε ευχαριστώ και παρακαλώ» συμπληρώνει. Και μέσα σε όλα αυτά να κρατάει και το πάθος με τον άντρα της ζωντανό.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Sarah Buckley Friedberg:

«Εάν ο σύζυγός μου πάρει το παιδί μαζί του στο σούπερ μάρκετ, παίρνει όλα τα εύσημα. Αν πάρω μαζί μου και τα τρία παιδιά στο σούπερ μάρκετ, δεν λαμβάνω την ίδια αντιμετώπιση. Ετσι λειτουργεί η κοινωνία στις μέρες μας. Αν τα ταϊσει, τα βάλει για ύπνο και καθαρίσει είναι τέλειος. Ενώ αν τα κάνω εγώ, είμαι μια συνηθισμένη μητέρα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αυτά είναι τα τρία παιδιά της Sarah Buckley Friedberg:

Sarah Buckley Friedberg/facebook
Sarah Buckley Friedberg/facebook

Η Sarah Buckley Friedberg μιλάει επίσης για την δύσκολη περιόδο που επιστρέφει μια γυναίκα στη δουλειά μετά τη γέννηση του παιδιού της. 

Που ενώ το μυαλό της είναι στραμμένο στο μωρό της και τις ανάγκες του, οι άνθρωποι στη δουλειά της την αντιμετωπίζουν σκληρά και με πολλές απαιτήσεις.

«Εχουμε ανάγκη από διακοπές και ξεκούραση, τις οποίες παρεπιπτόντως εμείς τις οργανώνουμε για όλη την οικογένεια» καταλήγει.

Πηγή: bovary.gr