5χρόνος ήρωας: Έσωσε την αδερφή του από σπίτι που καιγόταν και επέστρεψε για το σκυλί

5χρόνος ήρωας: Έσωσε την αδερφή του από σπίτι που καιγόταν και επέστρεψε για το σκυλί

Η ιστορία του μικρού Noah που πρέπει να διαβάσεις.

Ο 5χρονος έσωσε την 2χρονη αδερφή του και όλη την οικογένεια από την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους και βραβεύτηκε από το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα για το θάρρος και την ψυχραιμία του.

Την προηγούμενη Κυριακή ο Noah κοιμόταν μαζί με τα υπόλοιπα επτά μέλη της οικογενειάς του στο σπίτι τους στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, όταν ξαφνικά ξύπνησε από τον καπνό και τις φλόγες που υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο του, όπου δίπλα του κοιμόταν και η  2χρονη αδερφή του. Αν και μικρός έδειξε τεράστια ψυχραιμία,  άρπαξε την αδερφή του και την έβγαλε έξω από ένα ανοιχτό παράθυρο. Μάλιστα, επέστρεψε και έσωσε και το σκυλάκι τους  που ήταν στον ίδιο χώρο.

Στη συνέχεια, έτρεξε στο σπίτι του θείου του, που βρισκόταν δίπλα, για βοήθεια. Μαζί ειδοποίησαν την υπόλοιπη οικογένεια, με άπαντες να βγαίνουν σώοι.

«Έχουμε δει και στο παρελθόν παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά για ένα 5χρονο να κινητοποιείται τόσο και να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες…είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο» δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος, ο οποίος τόνισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια υπερφορτωμένη ηλεκτρική σύνδεση στο δωμάτιο του μικρού.