5 τιπς για να νιώσεις καλύτερα στην περίοδο!

5 τιπς για να νιώσεις καλύτερα στην περίοδο!

Ο μηνιαίος κύκλος σου προκαλεί νεύρα, αναστάτωση, μελαγχολία, σου ρίχνει τη διάθεση για συναναστροφές αλλά σου ανοίγει ταυτόχρονα την όρεξη για λιπαρά, γλυκά και αλμυρά που μπορούν να χαλάσουν τη σιλουέτα σου. Με απλά λόγια φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα σου γιατί σε αποδιοργανώνει.

Εντάξει, δέχομαι ότι είναι οι πιο δύσκολες ημέρες του μήνα, αλλά μην ανησυχείς γιατί δεν είσαι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που το βιώνεις. Εκατομμύρια σαν εσένα περνούν κάθε μήνα από αυτή τη φάση, έχοντας τα συμπτώματα είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η έμμηνος ρύση είναι μια σημαντική σωματική λειτουργία που δείχνει την ικανότητά σου για γονιμοποίηση, επομένως αντί να την καταριέσαι, καλό θα ήταν να την αντιμετωπίσεις πιο θετικά, αλλάζοντας τις συνήθειες σου, ώστε να γίνουν και οι μέρες αυτές πιο εύκολες και ευχάριστες.

Νιώσε ανακούφιση με τα εξής tips:

Ασκήσου όταν νιώθεις ότι σε πιάνουν κράμπες
Ξέρω ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να σκεφτείς κατά τη διάρκεια του κύκλου, αλλά η σωματική άσκηση είναι ότι πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου αυτή τη στιγμή. Και αυτό, διότι όταν γυμνάζεσαι το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι το φυσικό παυσίπονο του οργανισμού και επίσης ανανεώνουν τη διάθεση σου. Μπορείς να αφεθείς στις ευεργετικές ιδιότητες της γιόγκα, αρκεί να προσέξεις στην πίεση που ασκείται σε ευαίσθητα σημεία.

Πιες περισσότερο νερό
Η αφυδάτωση ποτέ δεν ήταν φίλη μας και γίνεται πιο επικίνδυνη κατά τη διάρκεια του κύκλου, προκαλώντας ενοχλητικό πρήξιμο ή κράμπες.

Μην ξεχνάς το σίδηρο
Τις «δύσκολες» ημέρες βάλε στο μενού σου φακές, κόκκινο κρέας, σπανάκι και μπρόκολο.

Βιταμίνη C
Βοήθησε τον οργανισμό σου να απορροφήσει το σίδηρο που καταναλώνεις τρώγοντας φρούτα όπως το ακτινίδιο και το πορτοκάλι.

Μείωσε την αιμορραγία
Για να το πετύχεις αυτό οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση φρούτων που είναι πηγές μαγγανίου, όπως για παράδειγμα ο ανανάς, στον οποίο βρίσκεται και ένα ένζυμο με μυοχαλαρωτική δράση.

Πηγή: bovary.gr