ΣΟΚ: Πιο επικίνδυνη απ’ ότι νομίζαμε η ζάχαρη

ΣΟΚ: Πιο επικίνδυνη απ’ ότι νομίζαμε η ζάχαρη

Ακούμε συνέχεια ότι πρέπει να βγάλουμε από την ζωή μας την ζάχαρη κυρίως γιατί παχαίνουμε αλλά και γιατί προκαλεί διαβήτη. Αυτό γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγο καιρό. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έδειξαν και άλλους λόγους, πολύ σημαντικούς που μας οδηγούν στην απόφαση ότι πρέπει να την ξεχάσουμε.

Διότι μπορεί να μας αρέσει και να μας γλυκαίνει τη ζωή, κάνει, όμως, και  μεγάλο κακό στον οργανισμό μας. Δείτε τι άλλο επηρεάζει:

Α. Κάνει το δέρμα να γερνάει

Η ζάχαρη, όταν καταναλώνεται σε μεγάλο βαθμό, διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη από το δέρμα μας, που βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και με την διάσπαση που τους προκαλεί η ζάχαρη, ουσιαστικά στρώνεται το χαλί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Β. Προκαλεί υπερφαγία
Η πολλή ζάχαρη αυξάνει την αποθήκευση λίπους και κάνει τον εγκέφαλο να μην διαβιβάζει στις ορμόνες μας το σήμα πως είμαστε χορτάτοι.

Γ. «Χαλάει» τη μνήμη
Κάποιες διαταραχές που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του εγκεφάλου συνδέονται με την ποσότητα ζάχαρης που εισέρχεται στον οργανισμό μας. Μια τέτοια είναι η κατάθλιψη ενώ κάποιες άλλες είναι το αλτσχάιμερ και η άνοια.

Δ. Είναι εθιστική
Άπαξ και φας ζάχαρη ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει ντοπαμίνη, την ίδια δηλαδή ουσία που απελευθερώνουν διαφόρων ειδών ναρκωτικά που γι’ αυτό τον λόγο είναι εθιστική.