6 λόγοι για να πίνετε νερό με αγγούρι κάθε μέρα!

6 λόγοι για να πίνετε νερό με αγγούρι κάθε μέρα!

Πέρα από το ότι ενυδατώνει, το νερό αγγουριού εξασφαλίζει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που συνεισφέρουν στη βελτίωση της υγείας του συκωτιού και του δέρματος.

Το νερό με αγγούρι μπορεί να γίνει το ιδανικό ρόφημα επιλογής για ολόκληρη την οικογένεια. Πρόκειται για ένα υγιεινό και φυσικό σνακ. Αν αναζητάτε μια εναλλακτική αντί για τα αναψυκτικά με πολλές θερμίδες, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε.

Φυσικά μην ξεχνάτε ότι, για να είναι το νερό με αγγούρι αποτελεσματικό και για να εξασφαλίσει ωφέλειες στην υγεία σας, πρέπει να το πίνετε τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Αποτελεί καλή πηγή βιταμινών
Κάτι τόσο απλό όσο το να προσθέσετε αγγούρι στο συνηθισμένο σας ποτήρι με νερό θα σας εξασφαλίσει άφθονες βιταμίνες Α και C.

Το αγγούρι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μία από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορείτε να καταναλώσετε και με ωφέλειες που θα προσέξετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, πίνοντας απλώς νερό με αγγούρι μπορείτε να προστατέψετε τα κύτταρα και το δέρμα σας από εξωτερικούς παράγοντες όπως η μόλυνση και ο καπνός του τσιγάρου.

Επιπλέον το αγγούρι εξασφαλίζει άφθονα μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά που προλαμβάνουν τον σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Όταν το αγγούρι συνδυάζεται με νερό, μπορεί να γίνει ο τέλειος τρόπος μείωσης της αρτηριακής σας πίεσης, κάτι που ίσως θέλετε να έχετε υπόψη.

Το αγγούρι εξασφαλίζει ενυδάτωση και τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα καλίου, που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μύες σας να χαλαρώσουν.

Μειώνει την όρεξη

Το αγγούρι είναι μια πολύ χορταστική τροφή. Είναι καλύτερα να πίνετε νερό με αγγούρι σε όλη τη διάρκεια της μέρας για να μειώσετε την αίσθηση της πείνας διατηρώντας ταυτόχρονα το σώμα σας ενυδατωμένο.

Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι σε όλη τη διάρκεια των πρωινών ωρών μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε το δέρμα σας

Όπως προαναφέραμε, το νερό με αγγούρι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενυδάτωσης του δέρματος.

Η τακτική κατανάλωσή του θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο ελαστικό, λείο και νεανικό δέρμα. Επιπλέον το νερό με αγγούρι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καταπολεμήσετε την κακή κυκλοφορία του αίματος ή την κατακράτηση υγρών.

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε πυρίτιο, το νερό με αγγούρι μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Έτσι θα καταπολεμήσετε άλλα προβλήματα που συνδέονται με τις τοξίνες, όπως η ακμή και η φλεγμονή.

Χάρη σε όλες αυτές τις ωφέλειες μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο οργανισμός σας θα καθαρίσει και το δέρμα σας θα διατηρείται λαμπερό.

Είναι θαυμάσιο για το συκώτι σας

Το αγγούρι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό, την αποσυμφόρηση και τη βελτίωση της λειτουργίας του συκωτιού σας.

Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό των βιταμινών Α, Β και C καθώς και σε μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα των κυττάρων του συκωτιού σας και τη βελτίωση της ικανότητάς τους να ανανεώνονται.

Το συκώτι σας θα είναι πολύ πιο υγιές αν πίνετε νερό με αγγούρι.

Είναι ένας εξαιρετικός φυσικός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και τα λίπη στο αίμα σας.

Φυσικά θα πρέπει να το συνδυάσετε με μια σωστή διατροφή και λίγη άσκηση. Αυτοί οι τρεις παράγοντες αρκούν για τη διατήρηση της υγείας του συκωτιού σας.

Είναι εξαιρετικό για την προστασία από τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες UV

Το αγγούρι εξασφαλίζει άφθονη βιταμίνη C, που σας προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV.

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, έτσι θα δείτε πόσο πιο νεανικό θα δείχνει το δέρμα σας. Ταυτόχρονα το νερό με αγγούρι σάς προστατεύει από τη βλάβη που προκαλεί ο ήλιος.

Το ρόφημα αυτό βελτιώνει επίσης την υγεία των οστών και των νυχιών σας, ενώ διατηρεί τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος σε βέλτιστα επίπεδα.

Πώς θα φτιάξετε νερό με αγγούρι

Υλικά:

1 αγγούρι

1 1/2 λίτρο νερό

τον χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia (10 γραμμάρια)

Προετοιμασία

Καθαρίστε και τεμαχίστε το αγγούρι για να το πολτοποιήσετε πιο εύκολα.

Στύψτε μισό λεμόνι και βάλτε τον χυμό του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.

Χτυπήστε όλα τα υλικά για μερικά λεπτά.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ελαφρύ, δροσιστικό ρόφημα που συμβάλλει στη σταθεροποίηση του pH του σώματός σας και μειώνει τα επίπεδα οξύτητας.

Το γευστικό νερό με αγγούρι είναι ελαφρύ, δροσιστικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο.

Πηγή: meygeia.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ