Πέντε τροφές που μας ανακουφίζουν από την καούρα

Πέντε τροφές που μας ανακουφίζουν από την καούρα

Η άστατη διατροφή, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού – που δεν μπορεί να χωνευτεί – αλλά και οι κακές συνήθεις, όπως το κάπνισμα, προκαλούν πολύ συχνά καούρες. Με αυτές τις πέντε τροφές όμως μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη δυσφορία.

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη και ανακούφιση καταστάσεων που μας ταλαιπωρούν, όπως οι καούρες. Έτσι με αυτές τις πέντε τροφές  μπορεί κανείς να μειώσει τα συμπτώματα και να ανακουφισθεί.

Μπανάνα:  Περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελεί μια τροφή ανακουφιστική της καούρας.

Μάραθος: Ο μάραθος περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ανακουφίζουν τα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος.

Σέλινο: Το σέλινο όπως και ο μάραθος περιέχει φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην αναστολή ανάπτυξης βακτηρίων που σχετίζονται με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μαϊντανός: Ο μαϊντανός είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, περιέχει όμως το αιθέριο έλαιο ευγενόλη, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει.

Πράσινα λαχανικά: Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια αλλά και τα πράσινα φασόλια συμβάλλουν στην ρύθμιση της οξύτητας του στομάχου καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα.