Η τροφή που προκαλεί πιο συχνά τροφική δηλητηρίαση -Τι πρέπει να προσέχουμε

Η τροφή που προκαλεί πιο συχνά τροφική δηλητηρίαση -Τι πρέπει να προσέχουμε
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πλέον πολύ συνηθισμένες.  Γι’ αυτό το φαγητό μας πρέπει να είναι πολύ καλά μαγειρεμένο για να το φάμε αλλά πρέπει να επιλέγουμε σωστά τις τροφές που αγοράζουμε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Disease Control and Prevention Centre υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουντροφική δηλητηρίαση. 

Ανάλυσαν 5760 επιδημίες μεταξύ 2009 και 2015 που οδήγησαν σε 100.939 τροφικές δηλητηριάσεις, 5699 νοσηλείες και 145 θανάτους στις ΗΠΑ και στο Πουέρτο Ρίκο. 

Η έκθεση βρήκε ότι υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη τροφή που μπορεί να προκαλέσει πιο συχνά τροφική δηλητηρίαση.

Και είναι κάτι που τρώμε πολύ συχνά, και το χρησιμοποιούμε σε πολλά και διαφορερικά φαγητά.

Αυτό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μας και αθώο κοτόπουλο. Το κοτόπουλο μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση με 12% πιθανότητα.

Ακολουθεί το χοιρινό και τα λαχανικά με 10%. Ακόμη, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά είναι υπεύθυνα για ξεσπάσματα ασθενειών.

shutterstock

Οι επιδημίες από λιστέρια, σαλμονέλα και E. Coli είναι στόχοι για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας αλλά και της ασφάλειας των τροφών αυτών, όπως το κοτόπουλο, του χοιρινό και τα λαχανικά. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο πολύ καλά ώστε να μην είναι καθόλου ωμό. Ότι μένει, πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.

Πηγή: bovary.gr