Αυτό είναι το πρωινό γεύμα με την πιο ισχυρή αντικαρκινική δράση, σύμφωνα με το Harvard

Αυτό είναι το πρωινό γεύμα με την πιο ισχυρή αντικαρκινική δράση, σύμφωνα με το Harvard

Η επιστήμη μόλις έδωσε τη συνταγή για το πρωινό που αποδεδειγμένα σε γεμίζει υγεία.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η καλή υγεία επίσης. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Harvard, 70 γραμμάρια δημητριακών ολικής άλεσης ή ένα μεγάλο μπολ porridge- δηλαδή ο χυλός της βρώμης ιδανικά μέσα σε γάλα ή νερό, προσφέρουν απίστευτα οφέλη.

Είναι η ιδανική πρωινή διατροφή κι αυτό γιατί, όπως αποδείχθηκε, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου κατά 22%, αλλά και των καρδιοαγγειακών νοσημάτων σε ποσοστό 20%.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν πάνω από 786.000 άτομα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα, «βασιζόμενοι τόσο στην ανάλυση των δεδομένων όσο και σε προηγούμενες έρευνες, τα θετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση βρώμης και άλλων δημητριακών ολικής άλεσης είναι μεγάλα. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε επαγγέλματα υγείας πρέπει να προτείνουν στους ασθενείς τους να καταναλώνουν αυτά τα σωτήρια 70 γραμμάρια για καλύτερη συνολική υγεία αλλά και προστασία από τον καρκίνο».

Είναι γνωστό πως τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα πρωινό ή και βραδινό γεύμα. Παρέχει ενέργεια, είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου, ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μετάλλων, όπως είναι το μαγνήσιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος, ενώ δημιουργούν πολύ γευστικούς συνδυασμούς με μέλι, φρούτα, κανέλα, γάλα και γιαούρτι.

Όσο για το porridge, ένα από τα παραδοσιακά πρωινά γεύματα των Βρετανών που κάποτε έτρωγαν στις φυλακές της Γηραιάς Αλβιώνας οι οι κρατούμενοι, αξιοποιεί την υψηλή διατροφική αξία της βρώμης αλλά και άλλων καρπών. Το κλασικό porridge, αυτό με τη βρώμη μέσα σε γάλα αποδείχθηκε πως είναι η πιο υγιεινή επιλογή απ’ όλες. Μεταξύ άλλων, μάθε ότι η συγκεκριμενη τροφή βοηθάει στην απώλεια του κοιλιακού λίπους και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.

Πηγή: ladylike.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ