Οι 6 τροφές με πρωτεΐνη που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου και ξεκολλούν τη ζυγαριά

Οι 6 τροφές με πρωτεΐνη που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου και ξεκολλούν τη ζυγαριά

Οι τροφές που θέτουν σε ταχύτερη λειτουργία τον μεταβολισμό σου και σε βοηθούν να χάσεις κιλά.

Ο μεταβολισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δε βρίσκεται εντελώς στον έλεγχό μας. Παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η ηλικία, το ύψος και τυχόν παθήσεις, μπορούν να τον κάνουν πιο αργό και από αυτοκίνητο στην Κηφισίας, Δευτέρα μεσημέρι.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε την κατάσταση και να δώσουμε ένα boost. Για την ακρίβεια, αυτό που επιταχύνει τη διαδικασία είναι η άσκηση και η επιλογή των σωστών τροφών στην καθημερινότητά σου. Ειδικά η πρωτεΐνη διασπάται πιο δύσκολα από τον οργανισμό και αυξάνει τη θερμιδική καύση έως και 35%.

Πόση πρωτεΐνη πρέπει να τρως;

Η τωρινή προτεινόμενη δόση πρωτεΐνης από τους ειδικούς είναι 0,8 γραμμάρια ανά κιλό, αλλά αμέτρητες έρευνες κατέληξαν στο ότι περισσότερη ποσότητα μας προστατεύει από την απώλεια μυικής μάζας λόγω ηλικίας. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι τροφές που είναι φουλ της πρωτεΐνης και, μεταξύ άλλων, δίνουν μία σπρωξιά στο μεταβολισμό σου να κάνει υπερωρίες.

Μαυρομάτικα φασόλια

Με 7-9 γραμμάρια πρωτεΐνη ανά μισό φλιτζάνι, τα συνδυάζεις με ρύζι ή κινόα και έχεις ένα γεύμα που σου δίνει μπόλικη ενέργεια και κάνει θαύματα στο μεταβολισμό σου.

Φακές

Στην ίδια λογική με τα φασόλια, οι φακές είναι γενικότερα μία σπουδαία διατροφική επιλογή που είναι υψηλή σε ανθεκτικό άμυλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνετια πέψη στο λεπτό έντερο αλλά μπαίνει στο παχύ και ζυμώνεται. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί καλά λιπαρά οξέα κάνοντας το σώμα να καί αποθηκευμένο λίπος και όχι τους υδατάνθρακες.

Γιαούρτι

Η άριστη πηγή πρωτεΐνης, με ελληνική προέλευση, που έχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνη σε ένα κεσεδάκι. Έχει τη διπλάσια ποσότητα σε σύυγκριση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά και ταιριάζει τέλεια με φρουτάκια.

Ξηροί καρποί

Τους συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι και υπάρχει λόγος. Εκτός του ότι μία χούφτα ανάλατα αμύγδαλα ή καρύδια ξεγελούν την πείνα και γίνονται το ιδανικό σνακ στο γραφείο, μπαίνουν και στη σαλάτα, στο γιαούρτι ή τη βρώμη.

Ψευδοσιτηρά

Η κινόα δεν είναι της μοδός χωρίς λόγο. Ανήκει στην κατηγορία των ψευδοσιτηρών, που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα κλασικά. 1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα σου δίνει 5-9 γραμμάρια πρωτεΐνης και γίνεται εύκολα μέρος της διατροφής σου.

Κολοκυθόσποροι

Δεν είναι μόνο ότι σου δίνουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 28 γραμμάρια και κάνει τούρμπο το μεταβολισμό σου, αλλά είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και σίδηρο.

Πηγή: ladylike.gr