Γιατί έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια – Γιατί μπορεί να είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι νομίζετε

Γιατί έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια – Γιατί μπορεί να είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι νομίζετε

Εάν είστε άνδρες, απλά έχετε μάθει να ζείτε με αυτούς. Εάν είστε γυναίκες πιθανότατα ξοδεύετε αρκετό concealer για τους κρύψετε ή διαβάζετε διάφορες αναρτήσεις για δήθεν έξυπνα τρικ που θα τους εξαφανίσουν. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί έχετε αυτούς του ενοχλητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Σίγουρα υπάρχει ο παράγοντας «κληρονομικότητα» αλλά και άλλοι όπως η κούραση, η αϋπνία, το κάπνισμα, η γήρανση του δέρματος, η αφυδάτωση, ή ακόμη και αναιμία εξαιτίας έλλειψης σιδήρου, κατακράτηση υγρών κα.

Ένας πάντως από τους αρκετά συχνούς αλλά όχι αρκετά γνωστούς λόγους εμφάνισης των μαύρων κύκλων είναι η ρινική συμφόρηση.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό και ως εκ τούτου αρκετά ευαίσθητο ώστε να προδίδει αλλά και να μας προειδοποιεί για την ύπαρξη φλεγμονών και κυρίως για μπλοκάρισμα της κοιλότητας της μύτης, που συχνά συνδέεται με αλλεργίες.

Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Πολύ βασικό είναι να καθαρίζεται τη μύτη σας με διάλυμα θαλασσινού νερού. Επίσης σύμφωνα με το Her, αποσυμφορητικά ή η εισπνοή των αναθυμιάσεων Vic’s που έχει διαλυθεί σε ζεστό νερό.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι πάντα μια επίσκεψη στον γιατρό και εν προκειμένω στον ωτορινολαρυγγολόγο.
Πηγή:tromaktiko

ΚΛΕΙΣΙΜΟ