Δεν θα πιστεύετε πόσο καλό μας κάνουν τα εσπεριδοειδή

Δεν θα πιστεύετε πόσο καλό μας κάνουν τα εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι φρούτα με πλούσια σε βιταμίνη C, σε ασκορβικό οξύ, φυλλικό οξύ, κάλιο και φυτικές ίνες και βοηθούν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, βελτιώνουν την όραση, καταπολεμούν το κρυολόγημα, συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος με την παραγωγή κολλαγόνου -ιδίως από το γκρέιπφρουτ-, αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, προστατεύουν από τον διαβήτη τύπου 2 και δυναμώνουν τα οστά.

Και δεν σταματούν εδώ τα οφέλη, καθώς βελτιώνουν την ροή του αίματος μέσω των στεφανιαίων αρτηριών και εμποδίζουν την ικανότητα των αρτηριών να σχηματίσουν θρόμβους στο αίμα, ενώ βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση του στρες. Θετική είναι η επίδραση των εσπεριδοειδών και στα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, ενώ βοηθούν παράλληλα στην καλή πέψη.

Η συχνή κατανάλωση εσπεριδοειδών ενισχύει την απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω κυρίως της βιταμίνης C που περιέχεται σε αυτά. Επίσης θεωρείται πως αυξάνουν την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, ενώ βοηθούν παράλληλα το σώμα  να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Πορτοκάλια, λεμόνια, γλυκολέμονα, μανταρίνια, νεράτζια, κίτρο, γκρέιπφρουτ, κουμκουάτ άμεσα στο ψυγείο μας!

Πηγή: www.itrofi.gr/