Το περπάτημα κάνει θαύματα: Τέσσερις παθήσεις -όχι οι γνωστές-  από τις οποίες μας προφυλάσσει

Το περπάτημα κάνει θαύματα: Τέσσερις παθήσεις -όχι οι γνωστές-  από τις οποίες μας προφυλάσσει

Η καλύτερη άσκηση που δεν είναι επίπονη και βοηθά σημαντικά στις τέσσερις παρακάτω παθήσεις.

Πριν μας πείτε ότι έχετε κουραστεί να διαβάζετε για το πόσο καλό κάνει το περπάτημα, θα σας λέγαμε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, να το ξανασκεφτείτε και να το βάλετε στη ζωή σας!

Εννοείται ότι δεν θα αναφερθούμε στις περιπτώσεις, όπως τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τον σακχαρώδη διαβήτη και άλλες παθήσεις, που το περπάτημα καθίσταται υποχρεωτικό.

Ξεκινάμε από το πλέον σημαντικό για τις γυναίκες, τον καρκίνο του μαστού. Τα αποτελέσματα μελέτης της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας έδειξαν ότι είχαν 14% λιγότερο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού οι γυναίκες που περπατούσαν καθημερινά μία ώρα την ημέρα έναντι άλλων γυναικών που το έκαναν 3-4 φορές την εβδομάδα.

Μία άλλη πάθηση που θα βελτιωθεί από το καθημερινό συστηματικό περπάτημα είναι ο πόνος στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν «θέμα» με την οστεοαρθρίτιδα. Συγκεκριμένα, οι έρευνες έδειξαν ότι χρειάζεται μόλις οκτώ χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι το περπάτημα ενισχύει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ένα εικοσάλεπτο σε σχεδόν καθημερινή βάση είναι αρκετό για να «περάσετε» ένα ελαφρύ κρύωμα που θα διαρκέσει λιγότερο και με πιο ήπια συμπτώματα.

Τέλος, σύμφωνα με τους ερευνητές, το συστηματικό και ελαφρώς γρήγορο καθημερινό περπάτημα, εκτός από την απώλεια βάρους λόγω των θερμίδων που καίμε, «πολεμά» και τα γονίδια που προκαλούν παχυσαρκία και παίζουν σημαντικό ρόλο στο σωματικό μας βάρος. Άρα δεν παχαίνουμε και επιπλέον καίμε και θερμίδες. Επίσης, ακόμα και ένα 15λεπτο περπάτημα μειώνει την επιθυμία μας για γλυκά σνακ.

Και ένας έξτρα λόγος: Tο περπάτημα και γενικότερα η άσκηση προσφέρει ευεξία, λόγω της ενδορφίνης, την λεγόμενη και ορμόνη της χαράς που εκκρίνεται όταν ανέβουν οι παλμοί.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ