Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

Πόσο ουτοπική σας φαίνεται η δυνατότητα να ενδυναμώσετε τους μύες σας και παράλληλα να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, χωρίς καμία απολύτως σωματική δραστηριότητα;

Η επανάσταση στη γυμναστική έγινε πριν χρόνια με τη συσκευή του Powerplate. Μια πλατφόρμα πολλά υποσχόμενη που φροντίζει για την ευεξία, την ομορφιά, την αντοχή, την αντιγήρανση και την ενδυνάμωση κάθε αθλούμενου.

Το όργανο αυτό εφαρμόστηκε αρχικά για τη συντήρηση των μυών των αστροναυτών, αξιοποιώντας την αντανακλαστική αντίδραση του οργανισμού στη δόνηση που αυτό παράγει μέσω της οποίας μεταφέρεται ενέργεια στο σώμα.

Σήμερα, οι ερευνητές επανεξετάζουν αυτήν τη μέθοδο γυμναστικής, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων που διαθέτουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, δεν τους αρέσει η γυμναστική ή απλά βαριούνται να ασκηθούν.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε επάνω σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Endocrinology, έδειξε, ότι η χρήση της πλατφόρμας αυτής ισοδυναμεί με τα αποτελέσματα παρόμοια της πολύ εντατικής άσκησης, καθώς τα ποντίκια που άντεξαν 20 λεπτά δόνησης του σώματος τους την ημέρα για 12 εβδομάδες, αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα και βελτίωσαν την ευαισθησία στην ισνσουλίνη. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με εκείνα των ποντικιών που περπατούσαν για 45 λεπτά ανά ημέρα στο διάδρομο (για 12 εβδομάδες).

Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε εσείς από αυτή την πλατφόρμα
Ενώ πολλοί επιστήμονες δεν έχουν την τάση να εμπιστεύονται μελέτες σε ζώα για να προβλέψουν πώς ακριβώς θα αντιδράσουν τα ανθρώπινα σώματα στην πραγματικότητα, αυτή η μελέτη μοιάζει υποσχόμενη αφού υποστηρίζει προϋπάρχουσα ανθρώπινη έρευνα, που διαπίστωνε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και εκτελούσαν βασικές ασκήσεις γυμναστικής επάνω στο Powerplate ( προβολές, καθίσματα, κάμψεις) έχαναν περισσότερο λίπος ( και από την κοιλιακή χώρα) και σημείωναν μεγαλύτερη επιτυχία στο να διατηρήσουν τα αποτελέσματα αυτά (συγκριτικά με εκείνους που έκαναν συμβατικές προπονήσεις χωρίς το Powerplate).

Οι ειδικοί προτείνουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα εκγύμνασης ιδιαίτερα για τους παχύσαρκους ανθρώπους, για τους οποίους η έντονη άσκηση είναι όχι μόνο δύσκολη αλλά και επώδυνη.

Σύμφωνα με τον φυσιολόγο Πιτ Μακόλ, 5,10 ή 15 λεπτά επάνω στο όργανο αυτό μπορεί να κάνει τους μύες πιο δυνατούς, να βοηθήσει τους παχύσαρκους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να τους προετοιμάσει ώστε να μπορούν να αρχίσουν να ασκούνται.
Πηγή:bovary.gr