Έρευνα: Ο καφές πριν τη γυμναστική βοηθά στην γρήγορη καύση λίπους

Έρευνα: Ο καφές πριν τη γυμναστική βοηθά στην γρήγορη καύση λίπους

Πόση ώρα πριν πρέπει να τον έχουμε καταναλώσει και πως συμβάλλει στην καύση περισσότερου λίπους.

Τα ευρήματα νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the International Society of Sports Nutrition, δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ πριν κάνουμε γυμναστική βοηθά στη γρήγορη καύση του λίπους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ μισή ώρα πριν από την άσκηση αυξάνει σημαντικά την καύση λίπους, ειδικά αν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία απογευματινές ώρες. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά συμπληρώματα, που βελτιώνουν την απόδοση και λαμβάνεται από αθλητές σε όλο τον κόσμο για να βελτιώσει την αντοχή και τις φυσικές ικανότητες.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (UGR) στην Ισπανία ανακάλυψαν τον καλύτερο συνδυασμό άσκησης και καφέ για την απώλεια βάρους. «Η σύσταση για άσκηση με άδειο στομάχι το πρωί, με στόχο την αύξηση της οξείδωσης του λίπους, είναι δεδομένη. Όμως, η σύσταση αυτή δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς δεν γνωρίζουμε αν αυτή η αύξηση οφείλεται στην πρωινή άσκηση ή στην έλλειψη τροφής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, δρFrancisco José Amaro-Gahete.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η έντονη κατανάλωση καφεΐνης 30 λεπτά πριν από την αεροβική άσκηση αύξησε στο μέγιστο την οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας», αναφέρει ο δρ J. Amaro. Επιβεβαιώθηκε, επιπλέον, η ύπαρξη ημερήσιας μεταβολής στην οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ οι τιμές ήταν υψηλότερες το απόγευμα από ό,τι το πρωί για ίσες ώρες αποχής από το φαγητό.

Συμπερασματικά, τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός της πρόσληψης καφεΐνης με την αερόβια άσκηση μέτριας έντασης το απόγευμα παρέχει την ανώτατη καύση λίπους για αυτούς που θέλουν να αυξήσουν την καύση του λίπους μέσω της άσκησης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ