Μην στεναχωριέστε! Δείτε τι καλό έχουν οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια!

Μην στεναχωριέστε! Δείτε τι καλό έχουν οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια!

H ώρα της απενοχοποίησης έφθασε!

Κοιτάτε τα μεγάλα οπίσθια σας στον καθρέφτη και στεναχωριέστε; Θα θέλατε να μοιάζουν με αυτά των μοντέλων, τα καλοσχηματισμένα και καμπυλόγραμμα που ταυτόχρονα είναι ζουμερά; Δεν χρειάζεται γιατί εσείς έχετε ένα μεγάλο ατού που οι γυναίκες με μικρά οπίσθια δεν έχουν.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Independent, οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι πιο έξυπνες και ανθεκτικές σε ορισμένες μακροχρόνιες ασθένειες! Αποδείχτηκε ότι το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα καλό σημάδι για την υγεία σας: σημαίνει πως έχετε χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και παράγεται ορμόνες που μεταβολίζουν την ζάχαρη. Επίσης, το λίπος στα οπίσθια και το πάνω μέρος των ποδιών «αιχμαλωτίζει» τα επιβλαβή, λιπαρά σωματίδια και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Επίσης, το μεγάλο οπίσθιο μέρος ευνοεί την ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος και τις ορμόνες με αντι-φλεγμονώδεις, αγγειακής προστασίας και αντι-διαβητικές ιδιότητες.

Αυτές οι ιδιότητες προκύπτουν από την αποθήκευση μακροπρόθεσμα λιπαρών οξέων.

Ως προς την αυξημένη εξυπνάδα, σύμφωνα με τους μελετητές προκύπτει από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας Ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία στάθηκαν απαραίτητα στη διαμόρφωση του λιπώδους ιστού των οπισθίων και τα οποία έχουν αποδεικτεί καταλυτικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.  Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και  κληρονομικά, αφού τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι πιο έξυπνα.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε από επιστήμονες στο Ενδοκρινολογικό Κέντρο για το διαβήτη και το μεταβολισμό της Οξφόρδης, δεν προτείνει στις γυναίκες να προσπαθήσουν να παχύνουν, φυσικά: τονίζει πως αν υπάρχει λίπος στον οργανισμό, αυτό καλό ειναι να βρίσκεται στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο και όχι επιβλαβές, όπως για παράδειγμα το  λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Σημαντική σημείωση είναι ότι η μελέτη κινήθηκε γύρω από τον καταμερισμό του υπάρχοντος λίπους στο σώμα, και όχι στο κατά πόσο το να έχεις περισσότερο βάρος είναι πιο υγιές.