Με 5.000 ευρώ επικήρυξαν τον παρανοϊκό που σκοτώνει τα ελάφια στη Ρόδο

Με 5.000 ευρώ επικήρυξαν τον παρανοϊκό που σκοτώνει τα ελάφια στη Ρόδο

Άγνωστος εκτελεστής ελαφιών έχει εξολοθρεύσει πάνω από είκοσι ζώα στη δασική περιοχή του Άνω Καλαμώνα κοντά στο χωριό Μαριτσά στη Ρόδο. Η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή δείχνει ότι τα ελάφια επλήγησαν με πυροβόλο όπλο και όχι με κυνηγετική καραμπίνα, όπως αρχικά είχαν υποθέσει οι αρμόδιοι, γεγονός που κάνει την υπόθεση περίπλοκη. Τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, ενώ πρόκειται περί ατόμου αποφασισμένου και αδίστακτου, ο οποίος κινείται με σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή, εξολοθρεύοντας αποκλειστικά και μόνο ελάφια!

Τα δύο από τα ελαφάκια βρέθηκαν σκοτωμένα χθες τα ξημερώματα (πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στην καρωτίδα) μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πύλη στρατιωτικού φυλακίου που βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα.

Επίσης αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Θεοδωρίδη, να ενημερωθεί αναλυτικά ο εισαγγελέας και να ζητηθεί η άμεση συνδρομή των έμπειρων αστυνομικών που διαθέτει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, έτσι ώστε να ανοίξει μεγάλη έρευνα η οποία θα οδηγήσει στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Τέλος, λόγω της διάστασης και της σοβαρότητας του θέματος οι δράστες επικηρύχτηκαν με το ποσό των 5.000 ευρώ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ