Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ορφανός νιώθεις όταν χάσεις τη μητέρα σου, εγώ σε 9 μήνες τους έχασα και τους δύο»

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ορφανός νιώθεις όταν χάσεις τη μητέρα σου, εγώ σε 9 μήνες τους έχασα και τους δύο»

Η από καρδιάς εξομολόγηση του Δημήτρη Ουγγαρέζου για την απώλεια των γονιών του.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική», την οποία παρουσιάζει ο Ανδρέας Λαγός στην ΕΡΤ. Οι δυο τους μαγείρεψαν παρέα και συζητούσαν. Στην διάρκεια της κουβέντας τους ο παρουσιαστής, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απώλεια των γονιών.

«Μπορώ να σου πω πάρα πολύ ψύχραιμα, χωρίς να θέλω να το κάνω δακρύβρεχτο, ότι πραγματικά ορφανός νιώθεις όταν χάνεις τη μητέρα σου. Εγώ μέσα σε 9 μήνες έχασα και τους δύο. Είναι μέσα μου οι γονείς μου και τους νιώθω, έτσι όπως με έχουν μεγαλώσει.

Τον πρώτο χρόνο, επειδή ήταν και περίεργες, δύσκολες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν λες “να ξεκουραστούν οι άνθρωποι, να μη ζορίζονται”. Τα πρώτα δύο χρόνια πέρασαν με αυτά τα συναισθήματα. Απ’ τον τρίτο χρόνο και μετά άρχισα να ζορίζομαι και τώρα μπορώ να πω ότι μου λείπουν.

Με ρωτάνε: ξεπερνιέται; Όχι, δεν ξεπερνιέται. Ζεις με αυτό. Απλά κάποια στιγμή μετά, με τις συναναστροφές σου, αν κάνεις οικογένεια, αν δεν κάνεις, είναι μαζί σου, το φέρεις μαζί. Όταν μπήκα πια στο σπίτι μου και έκανα τα πράγματα όπως τα έκανε η μητέρα μου, πήρα και διάφορα σκεύη που είχε εκείνη, το βιβλίο με τις συνταγές της, ένα μαύρο χειρόγραφο που σκάρωνε τα διάφορα, ήρθε το Πάσχα, η κατ’ εξοχήν κοιτίδα των εθίμων και των παραδόσεων.

Τα έκανα όλα, μόνο τα κουλουράκια δεν μου έπιασαν. Έφτιαξα τσουρέκια, έφερα τον ιερέα για ευχέλαιο, έβαψα αβγά αλλά… δεν ήρθε. Κάποια στιγμή έκατσα και σκέφτηκα: τα έκανα όλα όπως τα έκανε εκείνη ακριβώς για να τη φέρω, όμως δεν ήρθε εξ ολοκλήρου… ήρθε μέσα από αυτά», εξομολογήθηκε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ