Συγκινεί η Ρένα Κουβελιώτη: Η δημοσιογράφος που πάσχει από «συρρίκνωση εγκεφάλου» μιλά για αυτό

Συγκινεί η Ρένα Κουβελιώτη: Η δημοσιογράφος που πάσχει από «συρρίκνωση εγκεφάλου» μιλά για αυτό

Είναι ένα πρόδρομο στάδιο της άνοιας

Συγκινεί με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η δημοσιογράφος του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη. Συγκεκριμένα πάσχει από  «συρρίκνωση εγκεφάλου», το οποίο είναι ένα πρόδρομο στάδιο της άνοιας.

Όπως η ίδια λέει , κατάλαβε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα το 2015, αφού είχε πολλά κενά μνήμης. Στο βιβλίο που έχει γράψει με τίτλο «Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι, ξεκινά με μια συγκλονιστική πρόταση « Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» αποκάλυψε πως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει αλλά και τι ήταν αυτό που την οδήγησε να γράψει βιβλίο γι αυτό:

«Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου:Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου.

Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο».

Η Ρένα Κουβελιώτη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook φωτογραφία της συνέντευξης και σχολίασε  για το βιβλίο της:

«Το βιβλίο του alter ego μου στα χέρια σας από τη Δευτέρα…. Μια κατάθεση εμπειριών, ονείρων, κινδύνων, αγωνίας. Η μνήμη που σιγά σιγά αποχωρεί και η αγάπη από το Α ως το Ω που όλο και πιο πολύ εδραιώνεται. Καλοτάξιδο ψυχή μου…..

Από τις εκδόσεις Ιανός.»

ΚΛΕΙΣΙΜΟ