Οι 10 περιοχές της Ελλάδας που θα πέσει το περισσότερο νερό

Οι 10 περιοχές της Ελλάδας που θα πέσει το περισσότερο νερό

Ενώ θα έχουμε και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου στο Mega.

«Θα έχουμε μια σημαντική κακοκαιρία. Μια κακοκαιρία πανελλαδικής εμβέλειας που θα επηρεάσει τα Επτάνησα, τα ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Θα σταθώ όμως σε συγκεκριμένα τμήματα. Θα σταθώ στις περιοχές στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σ’ αυτές της περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια. Θα συνοδεύονται από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους και πιθανότατα να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο. Φαίνεται ότι εκεί θα χτυπήσει περισσότερο η κακοκαιρία.

Εάν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Προσοχή στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη και αργότερα στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Ικαρία, στην Κω. Αυτές είναι οι περιοχές όπου θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση.

Πέρα από αυτά θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας, κατά 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Θα πάει στους 21-23 βαθμούς, ίσως τοπικά και λίγο παρακάτω. Θα το γυρίσει και σε χιόνι σε κάποιες περιοχές στα μεγάλα υψόμετρα, πάνω από τα 1.500-1.700 μέτρα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδος. Από την Κυριακή-Δευτέρα, όχι ότι θα βελτιωθεί ιδιαίτερα ο καιρός, θα υπάρχουν υπολείμματα της κακοκαιρίας που όμως δεν θα προβληματίζουν πια», ανέφερε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ