Γιατρός-«μαϊμού» εξαπατούσε ασθενείς- Νεκρά δύο παιδιά και ένας 76χρονος στην Αθήνα

Γιατρός-«μαϊμού» εξαπατούσε ασθενείς- Νεκρά δύο παιδιά και ένας 76χρονος στην Αθήνα

Εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός και τους έπειθε να ακολουθήσουν τη δική του θεραπεία, διακόπτοντας αυτή που ήδη έπαιρναν…

Συνελήφθη 47χρονος Έλληνας που εξαπατούσε ασθενείς με ανίατες ασθένειες και τους συγγενείς τους χορηγώντας τους ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης που περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ανήλικοι 14 και 16 ετών καθώς και ένας 76χρονος, ενώ έχεις εξαπατήσει σε περισσότερες από 45 περιπτώσεις.

Προσέγγιζε ο ίδιος τους ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα και εμφανιζόταν ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. Παράλληλα, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο μαϊμού- γιατρός είχε θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, ενώ σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ. Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ