Πάτρα: Τι είναι η ουσία τροπονίνη που φέρεται να έχει βρεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Τζωρτζίνα

Πάτρα: Τι είναι η ουσία τροπονίνη που φέρεται να έχει βρεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Τζωρτζίνα

Έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15 και εμφανίζεται στο 418

Παραμένει το μυστήριο στους θανάτους των τριών αδερφών στην Πάτρα σε διάστημα τριών ετών, ενώ νέες πληροφορίες έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιώργος Σόμπολος στις αιματολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έγιναν λίγες ώρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατέληξε, βρέθηκε η ουσία τροπονίνη και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέραν των φυσιολογικών τιμών.

Μάλιστα η «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15 και εμφανίζεται στο 418. Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Τι είναι η τροπονίνη

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο star.

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη στο MEGA ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ