Η «Άννα» από τη σειρά «Παγιδευμένοι» εξομολογείται: «Στο Ιράν ένα μικρό κοριτσάκι, άρχισε να μου τραβάει τα μαλλιά για να…»

Η «Άννα» από τη σειρά «Παγιδευμένοι» εξομολογείται: «Στο Ιράν ένα μικρό κοριτσάκι, άρχισε να μου τραβάει τα μαλλιά για να…»

Η ηθοποιός έζησε ένα χρόνο εκεί και μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Παγιδευμένοι», Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ ήταν καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου προκειμένου να μιλήσει για την εμπειρία τη στο Ιράν , καθώς έχει ζήσει ένα χρόνο εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Δείτε εδώ τι συμβαίνει στο Ιράν.

«Πήγα προετοιμασμένη να ακολουθώ τους κανόνες έπρεπε και εγώ να φοράω την μαντήλα μου, το μαντό μου το οποίο είναι σαν μια μακριά ζακέτα που καλύπτει το σώμα.

Όταν πήγαινα σε σπίτι θρησκευόμενης γυναίκας εξ επιλογής μόνη μου δεν έβγαζα τη μαντήλα ως ένδειξη σεβασμού προς αυτή. Και αυτό είναι το θέμα. Να σεβαστούμε τις επιλογές του καθενός. Οι γυναίκες που θέλουν να φοράνε τις μαντήλες τους να τις φοράνε και εκείνες που δεν θέλουν να μη σκοτώνονται.

Οι γυναίκες οι ίδιες είναι πολύ δυνατές, πολύ δυνατοί χαρακτήρες, τρομερά σπουδαγμένες και μορφωμένες. μετράει ο λόγος τους στην οικογένεια τους και παίρνουν θέσεις στον περίγυρο όσο μπορούν. Αλλά και πάλι υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί.

Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων πήγα στην τουαλέτα και ήμουν στο νιπτήρα, έπλενα τα χέρια μου και είχα βγάλει για λίγο το μαντήλι μου. Ένα μικρό κοριτσάκι μπήκε στην τουαλέτα και έπαθε σοκ που με είδε χωρίς το μαντήλι! Άρχισε να μου μιλάει αλλά ακόμα δεν είχα εξοικειωθεί με την γλώσσα και δεν καταλάβαινα. τι μου έλεγε. Άρχισε να μου τραβάει τα μαλλιά για να μου δείξει ότι πρέπει να βάλω το μαντήλι μου.

Μια μέρα πήγα να βγω από το ξενοδοχείο μου φορώντας μόνο το τουρμπάνι μου χωρίς να καλύπτω τον λαιμό και ο ρεσεψιονιστ μου έδωσε μια κάρτα. Του λέω δεν χρειάζεται και μου είπε πως αν αντιμετωπίσω πρόβλημα να καλέσουν στο ξενοδοχείο να τους πουν πως είμαι τουρίστρια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ