Πώς ο τρόπος ζωής των Ιταλών στις αγροτικές περιοχές «βοήθησε» στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Πώς ο τρόπος ζωής των Ιταλών στις αγροτικές περιοχές «βοήθησε» στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Στο μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων σε συνδυασμό με την συχνή τους επαφή με νέους αποδίδουν οι ερευνητές τις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει ο κορωνοϊός στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η συμβίωση ατόμων διαφορετικών γενιών κάτω από την ίδια στέγη «βοήθησε» τη διάδοση του κορωνοϊού σε στην Ιταλία.

Ιδιαίτερα δε στις αγροτικές περιοχές, όπου οι νέοι άνθρωποι μετακινούνται στις μεγαλουπόλεις, είτε για εργασία είτε για λόγους αναψυχής, και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, πηγαίνουν σε πολυσύχναστα μέρη, έχουν πολλές πιθανότητες να κόλλησαν  τον κορωνοϊό και να τον μετέφεραν εν αγνοία τους στα σπίτια τους . Γεγονός που ενισχύεται από άλλες έρευνες που δείχνουν ότι το 86% των φορέων ίσως να αγνοούν ότι έχουν νοσήσει στα πρώτα στάδια του ιού.

Έτσι αυτή η συμβίωση διαφορετικών γενεών μπορεί να επιτάχυνε την επιδημία δημιουργώντας δια-κοινοτικές συνδέσεις, που αυξάνουν την εγγύτητα των ηλικιωμένων σε αρχικά κρούσματα, αν και το θέμα χρήζει περαιτέρω μελέτης».