Δασκάλα βρήκε τον τρόπο να κάνει τους μαθητές της να πλένουν πάντα τα χέρια τους! Δείτε τον

Δασκάλα βρήκε τον τρόπο να κάνει τους μαθητές της να πλένουν πάντα τα χέρια τους! Δείτε τον

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι να πείθουν τα παιδιά τους να πλένουν πάντα και σωστά τα χέρια τους. Όμως, με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, αυτό καθίσταται υποχρεωτικό όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο σχολείο.

Και η Shauna Woods, δασκάλα στο Hallsville School της πολιτείας Μιζούρι βρήκε τον τρόπο. Ούτε φωνές, ούτε τιμωρίες. Ακολούθησε τον δρόμο της θετικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning America» εξήγησε πως τα κατάφερε:

«Πάντα τέτοια εποχή ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά ασθενειών και ιώσεων, από κάποιας μορφής γρίπη μέχρι ένα κοινό κρυολόγημα. Και είναι δεδομένο ότι τα μικρά παιδιά συναθροίζονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες, το ένα πολύ κοντά στο άλλο. Με το που φτάνουν στο σχολείο βάζω μία σφραγίδα στο χέρι τους. Αν μέσα sτη μέρα τρίψουν πολύ πολύ καλά τα χέρια τους κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, η στάμπα εξαφανίζεται. Τότε κερδίζουν ένα βραβείο!».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι ο συνδυασμός της σφραγίδας, που τους υπενθυμίζει την υποχρέωση να πλύνουν τα χέρια τους, και το κίνητρο ενός μικρού δώρου είναι πέρα για πέρα αποδοτικός.