Αλμυρή κολοκυθόπιτα!

Αλμυρή κολοκυθόπιτα!

Ελαφριά, πολυ νόστιμη, με τον τραχανά και τη φέτα να κάνουν τέλεια παρέα στην κολοκύθα.

Υλικά:
1200γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τριμμένη στον χοντρό τρίφτη.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
100 γρ. τραχανάς ξινός
3 αβγά
3 κσ ξερός δυόσμος
60ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της.
Μετά την στραγγίζουμε λίγη λίγη με τα χέρια και τη μεταφέρουμε σε άλλη λεκάνη.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά.
Έτοιμη!

Τρώγεται χλιαρή.