Κουλουράκια βουτύρου από τον Βαγγέλη Δρίσκα (vid)

Κουλουράκια βουτύρου από τον Βαγγέλη Δρίσκα (vid)

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έφτιαξε κουλουράκια βουτύρου στην εκπομπή «Έλα χαμογελά».

Υλικά για 30 κουλουράκια:
800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο (καλύτερα αγελαδινό)
4 αυγά
250γρ. ζάχαρη άχνη
200ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια σκόνη
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και όταν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε τα 3 αυγά, όταν ομογενοποιηθεί και αυτό προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι (αν έχετε μαχλέπι ή κακουλέ μπορείτε να το προσθέσετε).
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι (δεν θέλουν πάρα πολύ ζύμωμα για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη).Αν σας φανεί ότι είναι αρκετά υγρή, μπορείτε να προσθέσετε όσο αλεύρι χρειάζεται. Όταν έχει απορροφηθεί όλο το αλεύρι και είναι ένα ομοιόμορφο μείγμα, το αφήνουμε για μία ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου να δέσει.
Μετά από μία ώρα τα ετοιμάζουμε. Παίρνουμε ένα κομματάκι σε μέγεθος καρυδιού και το πλάθουμε σε μία λωρίδα 20 περίπου εκατοστών. Το πιάνουμε από τη μέση και γυρνάμε τα δύο τμήματα (δείτε στο βίντεο από το 10.00 και μετά). Το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το 4ο αβγό που έχει μείνει και αλείφουμε ένα ένα τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Υ.Γ. Αν θέλετε να είναι τραγανά, όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα αφήνετε απλά αν κρυώσουν. Αν θέλετε να είναι πιο μαλακά, τα σκεπάζετε ,όσο είναι ακόμα ζεστά.