Ο Πάνος Ιωαννίδης δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Ο Πάνος Ιωαννίδης δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Ο γοητευτικός σεφ και μετρ στην ιταλική κουζίνα μας δίνει τα «φώτα» του.

Υλικά :

σπαγγέτι No5 500 γραμμάρια

220 γραμμάρια Γουαντσιάλε κομμένο σε κύβους

200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο

200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 σφηνάκι λευκό κρασί

1 ολόκληρο σκόρδο με τη φλούδα

1 ολόκληρο αυγό

4 κρόκοι αυγών

Φρέσκο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυριά μαζί με τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που αναφέρονται στη συσκευασία.

Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γουαντσιάλε μαζί με το σκόρδο και μόλις γίνει τραγανό σβήνουμε με το κρασί.

Βγάζουμε από το νερό τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το γουαντσιάλε. Προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά από το βραστό νερό μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει η κρέμα.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με ξύλινη κουτάλα κρατώντας τη θερμοκρασία στους 70 βαθμούς.

Μόλις αρχίζει και δένει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο φρέσκο πιπέρι.