Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ο Νο1 ένοχος για την πρόκλησή του

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ο Νο1 ένοχος για την πρόκλησή του

Στη βασική αιτία της πρόκλησης Καρκίνου στο παχύ έντερο, φαίνεται ότι βρήκε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JNCI Cancer Spectrum.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία υπολόγισε το ποσοστό και τον τύπο συγκεκριμένων καρκίνων οι οποίοι οφείλονται στην υπερκατανάλωση τροφών και ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη, ο παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο στην εμφάνισή του καρκίνου είναι η κακή διατροφή.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την ευκαιρία να μειωθούν τα περιστατικά καρκίνου μέσω της βελτίωσης των τροφών που καταναλώνουμε», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Fang Fang Zhang.

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι:

Α. Με ποσοστό 38,3% ο καρκίνος του παχέος εντέρου είχε το μεγαλύτερο μεταξύ των καρκίνων που σχετίζονται με τη διατροφή .

Β. Η χαμηλή πρόσληψη δημητριακών ολικής άλεσης, γαλακτοκομικών, φρούτων, λαχανικών συνδυαστικά με την υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, κόκκινου κρέατος, καθώς και την κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων είχε συσχετιστεί με το μεγαλύτερο αριθμό και ποσοστό νέων περιπτώσεων καρκίνου.

Γ. Στο σύνολο των περιπτώσεων που μελετήθηκαν ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών καρκίνου που σχετίζονταν με την κακή διατροφή αφορούσε καρκίνο του παχέος εντέρου με 52.225 περιστατικά. Ακολούθησε ο καρκίνος του στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα (14.421), καρκίνος της μήτρας (3.165), ο καρκίνος του μαστού (3.059), ο καρκίνος στους νεφρούς (2.017),ο καρκίνος του στομάχου (1.564) και ο καρκίνος του ήπατος (1.000).

Δ. Τέλος το 16% των περιπτώσεων καρκίνου λόγω κακής διατροφής αποδίδονταν και στην παχυσαρκία.