3 αναπάντεχοι λόγοι που ρίχνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού

3 αναπάντεχοι λόγοι που ρίχνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού

Δυνατό ανοσοποιητικό αποκτούν οι άνθρωποι με ισορροπημένο διατροφολόγιο στην ζωή τους γενικά.

Αυτές τις μέρες που ο κορωνοϊός μπήκε, δυστυχώς, στη ζωή μας, έχουμε στρέψει όλοι την προσοχή μας στο ανοσοποιητικό σύστημα και πως θα το θωρακίσουμε, λόγω της φύσης του συγκεκριμένου ιού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι εξαιρετικά περίπλοκη και καθορίζεται από παράγοντες όπως κληρονομικότητα, το φύλο, το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής.

Είναι αλήθεια ότι όσο και αν προσέξουμε την διατροφή μας και εντάξουμε σε αυτήν ροφήματα που το ενισχύουν, θαύματα δεν μπορούν να  γίνουν από την μία μέρα στην άλλη. Δυνατό ανοσοποιητικό αποκτούν οι άνθρωποι με ισορροπημένο διατροφολόγιο στην ζωή τους γενικά.

Ωστόσο, εκτός από την διατροφή υπάρχουν και κάποιες αναπάντεχες συνήθειες που το βλάπτουν:

Καθιστική ζωή
Σύμφωνα με μελέτη βρετανικού Πανεπιστημίου, οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού διήρκησαν 42% περισσότερο σε εθελοντές που έκαναν άσκηση μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο σε σύγκριση με όσους έκαναν αεροβική άσκηση πέντε φορές την εβδομάδα.

Έλλειψη ύπνου
Όταν κοιμάστε λιγότερο από 7-8 ώρες την ημέρα το σώμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ασθένειες, αφού αυτές τις ώρες το σώμα αναβαθμίζει το τμήμα του ανοσοποιητικού που είναι υπεύθυνο για την επίθεση σε βακτήρια, ιούς και άλλους εισβολείς.

Μοναξιά
Πενταετής μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονταν μόνοι, είχαν υψηλότερα επίπεδα νορεπινεφρίνης, της ορμόνης που ενισχύει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία επουλώνουν τις πληγές. Στην πορεία όμως, απορρυθμίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού που καταπολεμά τους ιούς, καθιστώντας τον οργανισμό ευάλωτο σε ασθένειες.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ