Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και ξίδι μπαλσάμικο!

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και ξίδι μπαλσάμικο!

Μία πολύ νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε.

Θα χρειαστείτε:

1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά)

γλυκιά και καυτερή πάπρικα

κάρι

σκόρδο

τζίντζερ (αν έχετε)

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

μέλι

ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με τις πάπρικες, το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι (αν δεν έχετε πρόβλημα με το αλάτι, πρέπει να του ρίξετε αρκετό γιατί εισχωρεί στο κρέας, κρατάει την υγρασία του και το κάνει πιο ζουμερό) και πιπέρι και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.  Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, το λιγότερο 30΄λεπτά. Αν δεν βιάζεστε αφήστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει καλά, σοτάρετε απ όλες τις πλευρές το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το ξίδι. Μόλις καραμελώσει και δέσει η σάλτσα το αποσύρετε από τη φωτιά.

Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού, με ψητά λαχανικά σχάρας ή ρύζι.